HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki sözleşmeli er Özgür Mutlu'nun cenazesi, Kırıkkale Nur Camii'nde öğleleyin kılınan cenaze namazından sonra Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılan şehidin annesi Hatice, oğlunun tabutunun başında Türk bayrağı ve ını öperken, "Canım oğlum, senin için, vatan borcun için dik duruyorum. Seni böyle uğurlayacakmışım, düşmanlar sevinmesin kınalı kuzum" dedi.
Şehit er Özgür Mutlu'nun cenazesi önceki gece Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morguna getirilip, bekletildi. Gürler Mahallesi'ndeki babasının evine getirilen şehit er Özgür Mutlu'nun cenazesi helallik alındıktan sonra Nur Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, siyasi parti yöneticileri ile kalabalık bir grup katıldı. Şehit er Özgür Mutlu'nun emekli babası Güngör, annesi Hatice, kız kardeşi Gülçin Mutlu ve anne annesi Sula Yüce ağlamamak için kendilerini zor tuttu. Şehidin annesi Hatice Mutlu, oğlunun tabutunun başında Türk bayrağını ve ını öperek, "Yavrum; hainleri sevindirmemekk için ağlamayacağım. Canım oğlum; senin için dik duruyorum. Vatan borcun için dik duruyorum. Kuzum için ben selam verdim, kuzuma dik duruyorum. Seni böyle uğurlayacakmışım kınalı kuzum, düşmanlar sevinmesin kuzum" diye ağıt yaktı.
Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası askeri törenle top arabasına konulan şehit er Özgür Mutlu'nun cenazesi, Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

DHA