KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde yaşayan şehit babası Hüseyin Bıçakcı, ailesiyle birlikte taziyelerine katıldığı şehitlerin ailelerinin acılarını paylaşıyor. Birçok ilde 45 aileyi ziyaret ettiğini belirten Hüseyin Bıçakcı, "Dik durmalıyız. Hainleri sevindirmeyeceğiz" dedi.
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 24 Ağustos 2015'te PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri bombayı patlatması sonucu şehit olan sözleşmeli piyade er 25 yaşındaki Ahmet Bıçakcı'nın babası Hüseyin Bıçakcı, oğlunu toprağa verdikten sonra şehit ailelerini ziyaret edip taziyelerine katılmaya başladı. Şehit ailelerine destek olan Bıcakcı, ailesiyle birlikte 3 ayda 45 şehidin ailesini ziyaret etti.
Ziyaretlerde yanına eşi Meryem, oğlu Fatih Bıçakcı ve kızı İlknur Özdemir'i de alan Hüseyin Bıçakcı, son olarak Hakkari Şemdinli'de şehit olan Jandarma Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu'nun Adıyaman'daki ailesini ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette kendisi gibi acılı olan şehit babası Hacı Yusuf Aydoğdu'ya sarılan Hüseyin Bıçakcı, "Dik durmalıyız kardeşim. Bu hainleri sevindirmeyeceğiz. Ben buraya acına ortak olmaya geldim, Allah sabrımızı versin" diyerek başsağlığı diledi. Daha sonra şehit Hasan Aydoğdu'nun mezarını ziyaret eden aile, aynı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Sercan Öklük'ün Ordu'nun Fatsa İlçesi'ndeki baba evini ziyaret etti.
Oğlunu kaybettikten sonra 45 şehit ailesini ziyaret ettiklerini ifade eden Bıçakcı, şunları söyledi:
"Şehit ailelerinin yaşadıklarını ben çok iyi bilirim, onlara moral vermek, onların çektiklerini anlamak için yanlarında olmak gerek. Ben bu yüzden elimden geldiğince aileleri ziyaret ediyorum. Ailelere 'Dik duracağız' demeliyim, 'Bu teröristleri sevindirmeyeceğiz' demeliyim. Ben de şehit babası olarak bunu bir görev biliyorum. Bugüne kadar ben ve ailem Osmaniye, Kadirli, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Tokat, Adıyaman, Ordu gibi birçok ilde 45 şehit ailesini ziyaret ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Eğer yetişebilirsem cenazelerine de katılmaya çalışıyorum. Gidemediğim zaman ya telefonla arayıp başsağlığı diliyorum ya da ailemden birini gönderiyorum."

DHA