Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA) VAN'ın Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı'nda PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak, memleketi Elazığ'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin ağabeyi, "Gözün aydın olsun anam, gardaşım şehit olmuş' pankartı açtı.
Tendürek Dağı Bölgesi'ndeki çatışmalarda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak için memleketi Elazığ’da cenaze töreni düzenlendi. İzzetpaşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Emniyet Müdürü Doğan Cangül, ailesi ve vatandaşlar katıldı. Şehidin 3.5 yıllık eşi Öznur Budak, törene asker  kıyafeti giydirdiği 1.5 yaşındaki oğlu Veysel Ali aile ile birlikte katılırken, "Çok şükür ki, şehit oldu" dedi. Minik Veysel Ali, babasının tabutunun taşınması sırasında bir sür el salladıktan sonra bir yakınının kucağında uyuduğu görüldü.
Şehit Budak'ın naaşının cami avlusuna getirildiği sırada kardeşi Cemil Budak ve babası Veysel Budak, "Gözün aydın olsun anam, gardaşım şehit olmuş" pankartı açarak, "Memleketin son şehidi olsun" temennisinde bulundu. Şehidin kardeşi Cemil Budak, kardeşinin tabutu başında duran askerlerin terlediğini görünce elindeki mendil ile bu teri silerek, omuzlarını öpmesi, tören alanında duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 
Tekbirlerle cami avlusuna getirilen şehit Budak'ın tabutu, Müftü Peyami Güngör tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından yine tekbirlerle defnedileceği Salkaya Köyü'ne götürülelerek toprağa verildi. Şehit Uzman Onbaşı Süleyman Budak’ın 3 ay önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve başladığı, daha önce ailesi ile birlikte hayvancılık yaptığı öğrenildi. Törene katılan vatandaşlar da şehit Budak için dua ederek teröre tepki gösterdi. Vatandaşlardan biri de ağlayarak, "Bu vatana kıyanların Allah belasını versin" diye bağırdı.

 

DHA