HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Mert Er, Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari'de İpek Yolu Caddesi üzeri Dağlıca Yolu Kavşağı'nda dün askerleri taşıyan midibüs ile devriye görevi yapan zırlı polis aracının çarpışması sonucu ağır yaralanan Mert Er, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdalelere rağmen şehit düştü. Hatice ve Osman Er çiftinin en büyük çocuğu olan Şehit Polis Memuru Mert Er, polis okulundan bir buçuk yıl önce mezun olmasının ardından ilk görev yeri olan Gaziantep'te görevine başladı. Yaklaşık 1 ay önce Hakkari'ye tayin olan Şehit Polis Memuru Mert Er'in cenazesi baba ocağı olan Derince İlçesi Öğretmenler Caddesi'ndeki evlerinin önünde dualar okunmasının ardından ikindi namazı öncesinde Derince Merkez Camii'ne getirildi.
Cenaze namazına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Cengiz Topel Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, AK Parti Kocaeli milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Radiye Sezer Katırcıoğlu şehidin eşi annesi Hatice, babası Osman, kardeşleri 19 yaşındaki Edanur Er, 5 yaşındaki Miraç Er, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazı sonrası törene katılanlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.
Şehidin cenazesi kılınan ikindi namazı sonrasında 17 Ağustos Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA