Cem ULUCAN Sezgin MADRAN/ÇİNE (Aydın), DHA) - ŞIRNAK'ta dün şehit olan 6 askerden 23 yaşındaki uzman çavuş Süleyman Güneri'nin cenazesi, memleketi Aydın'ın Çine İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Şehidin annesi Saliha Güneri, askerde olan ve ağabeyinin cenazesine katılmak için izinli olarak gelen diğer oğlu Tayfun Güneri'ye sarılarak gözyaşı döktü.
Şırnak'ta Jandarma Özel Harekat Timi'nde 2 yıldır görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Güneri, yıllık iznini kullandıktan sonra geçen cumartesi birliğine katılmak için yola çıktı. Ancak uçağı kaçıran Güneri, ailesinin birkaç gün daha kalmasını istemesine rağmen ertesi gün birliğine katıldı. İzin dönüşü, yol kontrolü sağlayan timde görev alan Süleyman Güneri, dün PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 5 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü.
Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından uçakla Bodrum- Milas Havalimanı'na getirildi. Cenazeyi, şehidin yakınları karşıladı. Daha sonra karayoluyla cenaze şehidin memleketi Aydın'ın Çine İlçesi'ne götürüldü. Şehit için Hükümet Meydan'ında tören düzenlendi.
Törene, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Şen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hüseyin Yıldız, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Adnan Menderes Üniversitesi Prof. Doç. Dr. Cavit Bircan, Çine Kaymakamı Özkan Demir, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askerler ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
ASKER OLAN DİĞER OĞLUNA SARILDI
Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin Batman'da askerlik görevini yapan ve terhisine 35 gün kaldığı öğrenilen kardeşi Tayfun Güneri de özel izinle cenazeye katıldı. Şehidin annesi Saliha Güneri ve babası Ramazan Güneri, askerden izinli gelen oğullarına sarılarak gözyaşı döktü. Anne Saliha Güneri'nin, "Bana oğlumu getirin, daha iki gün önce uğurladım. Böyle mi karşılayacaktım Hayalleri vardı" diyerek ağıt yakması yürekleri dağladı.
Cenazeye katılan şehit yakınlarından biri baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren şehit yakınına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından ikindide cenaze namazı kıldırıldı.
HAYALİ OTOMOBİLDİ
Şehit Süleyman Güneri'nin en büyük hayalinin otomobil sahibi olmak olduğu öğrenildi. Bekar olan Güneri'nin cenazesi, düzenlenen törenin ardından Mutaflar Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alınmasının ardından, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

DHA