DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Adnan Uluışık, memleketi Samsun'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Diyarbakır’ın Hani İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Adnan Uluışık’ın cenazesi memleketi Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde Devlet Hastanesi morgundan alınarak askeri kortej eşliğinde babaevinin bulunduğu Akören Mahallesi’ndeki tören alanına getirildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
AĞABEYİNİN PARKASINI GİYİP, ADINI TAŞIYAN KÜNYEYİ TAKTI
Şehit babası İlhan Uluışık oğlunun tabutunu gözyaşları içerisinde asker selamı vererek karşıladı. Oğlunun tabutuna sarılan şehit annesi Fatma Uluışık gözyaşı döktü. Şehit annesi “Oğlum bize hakkını helal et. Nasıl dayanırım oğlum acına” diyerek ağıt yaktı. Şehidin kız kardeşi Şerife Uluışık da ağabeyinin asker parkasını giyerek törene katıldı. Boynunda ağabeyinin kendisine yaptırdığı asker künyesini taşıyan Şerife Uluışık, “Ağabeyim sensiz biz ne yaparız” diyerek gözyaşı döktü.
YENİ EVE CENAZESİ GELDİ
Cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Samsun Valisi İbrahim Şahin, şehit babası İlhan Uluışık’a başsağlığı diledi. Bekar olan Şehit Uzman Çavuş Adnan Uluışık, 2 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başlamasının ardından bankadan kredi çekerek iki katlı taştan ve kerpiçten olan evinin yerine kendisi ve ailesi için iki katlı betonarme ev yaptırdı. En son Nisan ayında izne gelip ailesiyle birlikte yeni yaptırdıkları eve taşındı. Şehit Uzman Çavuş Adnan Uluışık’ın bu kez Türk bayrağına sarılı tabutu yeni yaptırdığı evine getirildi.
Şehit Uzman Çavuş Adnan Uluışık için ikindi namazı sonrasında baba evinin önündeki köy meydanında cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Şehit Uzman Çavuş Uluışık’ın cenazesi aile kabristanlığında toprağa verildi.

DHA