TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonunu üyeleri, Almanya ziyaretleri kapsamında Berlin’de Türk Alman Sanayici ve Ticaret Odası TD IHK'yı ziyaret etti.

AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinden oluşan TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu heyeti, Hamburg’daki temaslarının ardından Başkent Berlin’e geçti ve burada ilk olarak TD IHK’da Berlinli Türk işadamları ve Türk STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada söz alan Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye ile Almanya arasında çok güçlü tarihi bağların olduğunu ve bu ilişkilerin her alanda daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Altunyaldız, Almanya’da bulunan yerleşik Türk toplumunun 90 bini aşan girişimciyle yıllık 35 milyar dolar üzerinde ciro oluşturduğunu ve yine yaklaşık 500 bin istihdam yaratarak Almanya ekonomisine büyük katkı sağladığını kaydetti.

TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Altunyaldız, her yıl Türkiye’ye gelen 5 milyonun üzerinde Alman turistin ve Türkiye’de iş yapan 6 binin üzerinde Alman girişiminin iki ülke arasında köprü oluşturduğunu hatırlattı.

Altunyaldız, 2 Haziran tarihinde Federal Alman Meclis’in almış olduğu sözde Ermeni Soykırımı Kararı’nın iki ülke arasındaki ilişkileri gerdiğini fakat Başbakan Merkel’in yapmış olduğu son açıklamalarla ilişkilerin tekrar olumlu yönde ilerlemeye başladığını sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan komisyon üyeleri ve Berlin’deki Türk İş Dünyası temsilcileri de enerji alanındaki yeni gelişmeler ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri değerlendirdi.

Toplantıya katılan TBMM Heyetinde, heyet Başkanı Ziya Altunyaldız, Şahin Tin, Mehmet Erdoğan, Necip Kalkan, Mehmet Uğur Dilipak, Tacettin Bayır, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Hüseyin Çamak yer aldı.

 

DHA