BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde, 3 gün önce evinde ölü bulunan 38 yaşındaki İbrahim Kurtuluş’a uyuşturucu madde sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Merkez Nilüfer İlçesi'nde evinde tek başına kalan tekstilci İbrahim Kurtuluş'un kardeşleri, geçen pazartesi günü kendisinden haber alamayınca, 100'üncü Yıl Mahallesi'ndeki evlerine geldi. Yanlarında bulunan anahtar ile kapıyı açıp içeri giren kardeşleri, Kurtuluş'un salondaki cesediyle karşılaştı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri İbrahim Kurtuluş'un öldüğünü tespit etti. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, şüpheli bulduğu ölümü ile ilgili soruşturma başlatırken, ceset, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Kurtuluş’un kullandığı uyuşturucu madde nedeniyle öldüğü şüphesi üzerine soruşturma başlatan polis, İbrahim Kurtuluş’un en son 31 yaşındaki Arif Ö. ile telefon görüşmesi yaptığını ve ondan uyuşturucu madde aldığını belirledi. Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla Arif Ö. ile 30 yaşındaki Ercan Ü., 22 yaşındaki Fuat D., 28 yaşındaki İbrahim Ç., 35 yaşındaki Ertuğrul K. ve Murat T'yi gözaltına aldı. Şüphelilere ait otomobil ve evlerde yapılan aramalarda 10 Ecstasy hap, bir miktar kokain, bir miktar metamfetamin ve 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelillerden Murat T. ve  Arif Ö., 'Uyuşturucu ticareti yapmak', 'Ölüme neden olmak' suçlarından tutuklandı. 4 şüpheli tutuksuz yagrılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

DHA