VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Abdullah Öcalan'ı yakalandığında sorgulayan emekli jandarma albay Hasan Atilla Uğur, "15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızı kimse senaryo olarak adlandırmasın" dedi.
Eskişehir'e gelen Hasan Atilla Uğur, Senna City Otel'de basın toplantısı düzenledi.  Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) son 35 yılının bir birikimi olduğunu ifade eden Uğur 25 Temmuz darbe girişiminin bir senaryo olmadığını söyleyerek şöyle devam etti:
"Olayın özüne baktığınız zaman kimse bu harekete bir senaryo gözüyle bakmasın. Bir kere dünyanın hiçbir yerinde böyle bir senaryo olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle yalandan bir kalkışma girişimi olmaz.  15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızı kimse senaryo olarak adlandırmasın, erken hareket etmelerinin nedeni işin önceden açığa çıkmasıdır. Çünkü YAŞ kararları alınacak, çok ciddi bir temizlik yapılacaktı. Bunun farkında oldukları için düğmeye erkenden basmak zorunda kaldılar."
Kendisinin Ergenekon davasında 5 yıl 8 ay 10 gün hapis yattığını söyleyen Hasan Atilla Uğur, "Görev yaptım aslında, hapis falan yatmadım. Hiçbir mağduriyeti de kabul etmiyorum. O da bir görevdi. Orada şunu çektim bunu çektim gibi söylem bir Türk askerine yakışmaz. Ben orada görevimi yaptım.  29 yıl 3 ay da bana Fethullahçı hakimler kendi kafalarına göre bir ceza biçtiler" dedi.
'HAİNİN TÜRKÜ, KÜRDÜ OLMAZ'
Erzurum Kongresi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün Kürt aşiretlerini davet etiğini, birçoğunun gelip yanında yer aldığını belirten Uğur, "Kurucu Meclisimizde Kürt aşiret liderleri yok muydu Diyap Ağalar. Bizim kastımız Türk Kürt meselesi değildir. Hainin Kürdü Türk'ü olmaz. Hain haindir. Türk de olsa haindir bu vatana ihanet ediyorsa, Kürt de" dedi.
'BOMBALAR PATLATABİLİRLER'
İkinci kalkışmanın birincisi gibi olmayacağını söylen Uğur, "Güneydoğuda halkın üzerine ateş edebilirler. Oldu mu Evet. Yüksekova'da polis panzerinin üzerindeki silah ateş aldı, 4 Kürt kökenli vatandaş hayatını kaybetti. Bir tanesi de Pervin Buldan'ın yeğeniydi. Unutmayalım, 15 Temmuz gibi bir olayı yaşadık. Yine böyle bir şey yapma peşindeler. Pes etmediler. Bombalar da patlatabilirler, Güneydoğu'da bir kalkışmayı yaratmak için halkın üzerine, cenaze törenlerinde vesaire ateş edebilirler" diye konuştu.
'RAKKA BİR BATAKLIK'
Fırat Kalkanı Operasyonu'nu konusunda da görüşlerini açıklayan Uğur, şunları söyledi:
"40 gün önce dayak yemiş, itibarı zedelendirilmeye çalışılmış, içinden bir çete çıkmış bir ordu, bu hadiseden 40 gün sonra Fırat Kalkanı gibi dünyanın parmağını ısırdığı bir operasyon yapabiliyor. Ve Amerika'ya rağmen bunu yapıyor. Hiç kimse bana demesin ki Amerika'nın emriyle, talimatıyla, bilgisiyle hayır. 3 gündür PKK, PYD, YPG unsurlarını vuruyoruz. İşte yapmamız gereken de budur. Ben tehdidin olduğu yere giderim. Al Bab'ı almak zorundayız, mutlaka orayı da ele geçirmek zorundayız. Ama bence ondan sonrası Rakka operasyonu bir hayaldir ve bir bataklıktır bana göre Rakka. Biz 40 kilometre derinliğindeki arazide Suriye gelene kadar duracağız. Geldikten sonra ben asıl sahibine orayı teslim edip tekrar kendi vatanımıza dönmeliyiz."
'MUSUL BİZİM İÇİN BİR TUZAK'
Musul konusunda duygusal davranılmaması gerektiğini ifade eden Uğur, "Eğer biz oraya gireceksek bizim orada 3 hedefimiz var. Bir, Telafer. Burada da binlerce Türkmen var. İki Sincar. Buranın önemi ikinci Kandil kurmaya çalışıyorlar. Üçüncüsü 30 yıldır başımızın belası Kandil. Gireceksek eğer özel kuvvetlerimizle gidip oralara sınırlı harekat mutlaka yapmamız yazım. Bugüne kadar Kandil'e postalımız bastı mı Gidip o lanet yuvayı dağıtmamız lazım. Bu bizim uluslararası anlaşmalara göre de meşru hakkımız. Ama Musul bizim için tuzaktır. Musul'un içinde bir bataklık bekliyor. Bu bataklığın içinde Türk Ordusunun bulunmaması gerekir" dedi.

DHA