ŞIRNAK'ta, Valilik tarafından kent merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcı tuzaklanmış hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Mart'ta uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı, tam 8 ay sonra yarın kısmen sona eriyor. Birçoğu ilçelerde ve bazı yerlerde kurdukları çadırlarda yaşayan Şırnaklılar yasağın kalkması ile evlerine dönecek. Dönüşlerde yoğunluk yaşanmaması için her mahalle için ayrı ayrı gün belirlendi. 
Belediye Başkanı DBP'li Serhat Kadırhan'ın görevden alındığı ve yerine kayyum olarak bir Vali Yardımcısısı'nın atandığı Şırnak'ta, 14 Mart'ta uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağı, yarından itibaren her gün sabah saat 05.00 ile saat 22.00 arasında kaldırılacak.  Şırnak Belediyesi ekipleri, bozulan yollarda refüj ve kaldırım çalışması yaparken, itfaiye'nin yolları yıkadığı ve EDAŞ ekiplerinin ise tahrip olan enerji hatlarını onardığı görüldü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hasar tespit çalışmaları yapılırken, yarın sokağa çıkma yasağının kaldırılacak olmasının ardından Şırnak'ın yeniden imarı ve altyapının yenilenmesi için çalışmaların başlayacağı belirtildi.
Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı sürerken, DBP'li Belediye başkanı Serhat Kadırhan İçişleri bakanlığı tarafından KHK'ya dayanılarak görevden alındı ve yerine Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu kayyum olarak atandı.
Valilik tarafından operasyonların bittiği 3 Haziran'da yapılan açıklamada, kent merkezinde aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği, el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikatın kaldırıldığı, 39 çukurun kapatıldığı belirtilmişti.
Güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristlerin güvenlik güçleriyle çatışması sırasında kentteki bir çok ev, okul, cami ve iş yeri ya tahrip oldu ya da kullanılamaz hale geldi. Kent merkezindeki İsmet Paşa, Cumhuriyet mahallelerindeki evlerin tamamı ağır hasar gördüğü için yıkılırken, Gazipaşa, Dicle, Yeni Mahalle ve Bahçelievler mahallelerinde ise yapılan büyük kısmı hasar gördüğü için yıkım çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Yine merkezde 3 okul ile Şırnak Öğretmenevi yıkılırken, zarar gören 8 okulun ise onarımdan geçirildiği belirtildi. Kent merkezinde ağır hasar gören 5 cami için yıkım kararı alınırken, hasarlı 10 camide ise onarım ve güçlendirme çalışmaları yapılacağı belirtildi.

DHA