Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), Ahmet Altan ile Mehmet Altan'ın, birlikte katıldıkları bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle suçlandıklarını duyurdu.İLGİLİ HABERİlk açıklama Ahmet Altan'ın kızındanİlk açıklama Ahmet Altan'ın kızından


Sabah saatlerinde gözaltına alınan Altan kardeşlerin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildikleri belirtildi.

"DARBECİLERLE İŞTİRAK HALİNDE..."


Savcılığın gözaltı yazısında, youtube üzerinden yayın yapan "Özgür düşünce" isimli TV programına darbeden bir gün önce konuk olarak katılan Ahmet Altan ile programı sunan Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın bu programda, darbe çağırışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları belirtildi. Bu söylemler kapsamında hükümeti ve Cumhurbaşkanını tehdit ettikleri iddia edilen yazıda, şüphelilerin darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri ifade edildi. Darbe girişiminin, terör örgütüyle fikir ve eylem birlikteliği içinde olmadan bir gün öncesinden bilmelerinin mümkün olmayacağı belirtilen yazıda, bu nedenle şüphelilerin, darbe girişiminde bulunan bir kısım terör örgütü mensubu askerlerle iştirak halinde atılı suçu işledikleri iddialarına yer verildi.

erzincantv880DARBE GİRİŞİMİNDEN BİR GÜN ÖNCE PROGRAMA ÇIKMIŞLARDI


FETÖ'ye ait olduğu iddiasıyla darbe girişiminden sonra KHK kararı ile kapatılan Can Erzincan TV'de, Ahmet ve Mehmet Altan'ın 14 Temmuz'da önce Nazlı Ilıcak ile birlikte katıldıkları bir TV programındaki sözleri tartışma yaratmıştı. Altan kardeşlerin bu programdaki analizleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kullandıkları ifadeler nedeni ile 'darbe olacağını açık açık söyledikleri' iddia edilmişti.

NAZLI ILICAK'IN DA İFADESİ ALINACAK

Soruşturma kapsamında programdaki ifadeler sebebiyle Nazlı Ilıcak'ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi. Altan kardeşlerin, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

DAVASI VARDI

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 30 güne kadar Emniyet'te tutulabilecek olan iki kardeşten Mehmet Altan hakkında 2015 yılında Samanyolu Televizyonu'nda yaptığı bir konuşmada, Cumhurbaşkanı'na, hükümete, devlet büyüklerine hakatet, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlamasıyla devam eden bir dava bulunduğu öğrenildi.

HABERDAR YAZARI

Ergenekon Davaları'yla ilgili iddialar ve haberle gündeme gelen Taraf Gazetesi'ni 2007 yılında kuran Ahmet Altan 2012 yılında Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı gazeteden istifa etti. İstifası sonrasında kitap yazan Ahmet Altan, 2015 yılında Said Sefa'ya ait Haberdar isimli internet sitesinde köşe yazarlığına başladı. Sitenin Genel Yayın Yönetmeni Sait Sefa hakkında 22 Temmuz'da, FETÖ yapılanmasının sosyal medya ismi haline gelen "Fuat Avni" operasyonunda gözaltı kararı verilmişti.