Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından mahkemeye sevk edilen aralarında AKP eski İl Başkanı Ömer Dengiz ve Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan'ın da bulunduğu 36 iş adamı tutuklandı. 9 iş adamı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde 400 polis ile eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve düzenlenen operasyonda çok sayıda iş adamı gözaltına alınmıştı. 17 gündür devam eden ifade işleminin ardından dün sağlık raporuna getirilen 65 iş adamından 20'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ver 45 iş adamı ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmişti.

45 iş adamından Abdullah E., Abdurrahman H., Ahmet K., Ahmet M., Bülent E., Cüneyt G., Ekrem H., Ersin K., Fatih S., Hamit K., Hüsamettin K., Hüseyin A., Hüseyin C., İkbal B., İsmail R.T., İsmail S.F., Mehmet A., Mehmet K., Memiş A., Metin F., Mustafa E.H., Mustafa K., Mustafa Ö., Mustafa Ö., Mustafa Ö., Mustafa S., Nureddin O., Orhan T., Osman K., Ömer D., Sevim Y., Seyit S., Suat S., Süleyman G., Şaban H. ve Veyis N. tutuklanırken, Arslan E., Elif B., Emir Ö., Hürmet S., Kamil K., Mehmet U., Mevlüt Y., Veysel Ç. ve Abdulkadir Ş. de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ilgın Belediye Başkanı da gözaltına alındı Ilgın Belediye Başkanı da gözaltına alındı

ILGIN BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI


Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle AKP'den ihraç edilen 4 belediye başkanından biri olan Konya'nın Ilgın İlçe Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün akşam polis tarafından gözaltına alındı. Oral, ifadesi alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürülürken, başkanlık makamı ve evinde aramalar yapıldı. Oral'ın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
AKP'den ihraç edildikten sonra yazılı açıklama yapan Oral, "Mukadderata inancım sonsuzdur. Fakat böyle bir süreçte hain FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlandırılarak partimden ihraç edilmem hem kendimin, hem şehrimin kabulleneceği bir şey değildir." ifadelerini kullanmıştı.