Bu akşam mesai bitimiyle başlayacak Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin erken yola çıkmasıyla Anadolu yakasına geçişlerde trafik gece geç saatlere kadar devam etti.  Bayram trafiğinin erken başlamasıyla TEM otoyolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik adeta kilitlendi. Köprüdeki yoğunluk sabah saatlerine kadar devam etti.

Ağır tonajlı araçların da saat 22.00 itibariyle trafiğe çıkmasıyla TEM Otoyolu’nda yoğunluk daha fazla hissedildi. Özellikle Tem Otoyolu Ümraniye mevkii Ankara istikametinde trafik durma noktasına geldi.

FOTO:DHA- İstanbul'da şehir içi yoğunluğu gece saatlerinde başladı. FOTO:DHA- İstanbul'da şehir içi yoğunluğu gece saatlerinde başladı.


KÖPRÜ TRAFİĞİNDE EK ŞERİT MUAMMASI!


TEM'in üzerindeki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 'normal günler' için yapılan ek şerit uygulamasının yeni duruma göre değiştirilmemesi sürücüleri isyan ettirdi. Öyle ki İstanbul'da her sabah Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişler de uygulanan 'ek şerit' metodu, trafiğin tersi yönde yoğun olmasına rağmen devam ettirildi. Yani bayram trafiğini hesap etmedikleri sanılan yetkililer zaten yoğun olan Avrupa-Anadolu istikametinden bir şeridi alarak yoğun olmayan Anadolu-Avrupa istikametine verdiler. Köprülerdeki yoğunluk sabah saatlerine kadar sürdü.

FOTO:DHA - Trafik gece saatlerinde köprülerde kendini hissettirmeye başladı. FOTO:DHA - Trafik gece saatlerinde köprülerde kendini hissettirmeye başladı.


ŞEKERPINAR DARBESİ!


İstanbulluların çilesi köprüde de son bulmadı. Zaten yoğun olan trafiğe TEM Kocaeli-Şekerpınar mevkiindeki yol yapım çalışması da eklenince İstanbul'dan çıkmak neredeyse imkansız hale geldi. Cep telefonlarındaki trafik uygulamalarında görüşlerini aktaran bölgedeki vatandaşlar adeta isyan etti.

Sürücüler Şekerpınar'daki yol yapım çalışmalarına isyan ettiler. Sürücüler Şekerpınar'daki yol yapım çalışmalarına isyan ettiler.

KARAYOLLARI: "YOLLAR GÜZEL GÖRÜNÜYOR"


Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 0312 415 88 00 numaralı "yol danışma" hattını aradığımızda telefona cevap veren görevli, "Bizde herhangi bir yol çalışması görünmüyor. Düne kadar Bolu Dağı Tüneli kapalıydı ancak o da gece açıldı. Bayram öncesi olmasına rağmen yollar güzel görünüyor. Siz isterseniz bir de 159 numaralı bölge müdürlüğünü alıp kaza filan mı var bir öğrenin" dedi. Karayolları'nın tavsiyesi üzerine aradığımız 159'da ise 'güzel görünen yolların yoğunluğundan' dolayı muhatap bulamadık.

yandex-trafik-tepkiler-2"BAYRAM ÖNCESİ YOL YAPIMI MI OLUR"


Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Şekerpınar mevkiinde yürüttüğü yol yapım çalışmalarını eleştiren vatandaşlar "Bayram öncesi yol yapımı mı olur? Bu ne sorumsuzluk" diye isyan ettiler.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ TRAFİKLE BAŞLADI


Dün akşam açılışı yapılan Osmangazi Köprüsü'de hizmete girer girmez yoğun trafikle tanıştı. Yeni günün ilk dakikalarında trafiğe açılan köprüde yoğunluk sabah saatlerinde artmaya başladı.

BOLU DAĞI DA KİLİTLENDİ!


Şekerpınar'daki yoğunluk Bolu Dağı'na kadar sürdü. Bolu Dağı tüneli içindeki kazalar da trafiği durma noktasına getirdi. Bölgedeki alternatif yollarda bile araçlar ikinci vitesinden üzerine çıkamadı.

'KOORDİNASYON'SUZLUK İSYANI!


Vatandaşlar yaşanan tüm bu olumsuzluklara sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlardan isyan etti. Koordinasyonsuzluğa dikkat çeken vatandaşlar yetkilileri bayram için yeterli ve zorunlu önlemleri almamakla suçladı.

FOTO:DHA FOTO:DHA

OTOGARLARDA DA YOĞUNLUK


Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle otobüs firmaları ek seferleri bile doldurdu.  İzmir Otobüs Terminali’nde bayram hareketliliği erken başladı. Ramazan Bayramı  tatilini fırsat bilen ve memleketlerinde gitmek isteyen vatandaşlar İzmir Otogarı’na akın etti. Vatandaşlar tatilin 9 gün olmasının mutluluğunu yaşarken, firma yetkilileri de yoğunluğun yüzlerini güldürdüğünü belirtti.