Fırat Kalkanı harekatında, ÖSO güçleri Cerablus kent merkezinde kontrolü sağladı. Operasyon ikinci gününe girdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün sabah düzenlediği basın toplantısında, "ABD, YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekileceğine dair güvence verdi. YPG Fırat'ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız" demiş, Türkiye'de bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da Başbakan Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşme sonrasındaki açıklamasında, “YPG ve Suriye kuvvetleri nehrin öbür tarafına hiçbir şekilde geçmemelidir, geçtikleri takdirde ABD tarafından desteklenmeyecektir” yorumunda bulunmuştu.

YPG Sözcüsü Halil Amerika'nın Sesi Radyosu'na YPG Sözcüsü Halil Amerika'nın Sesi Radyosu'na "çekilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

YPG SÖZCÜSÜ: ÇEKİLMİYORUZ


Tüm bu açıklamaların ardından gözlerin çevrildiği YPG'den "çekilmiyoruz" açıklaması geldi. YPG Sözcüsü Redur Halil, Türkiye’nin operasyonu IŞİD’e değil, Kürtlere karşı yaptığını iddia ederek, Fırat’ın batısından çekilmeyeceklerini ve hiç kimsenin kendilerine bu dayatmada bulunamayacağını söyledi. Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan Halil, “Kimse bizim kendi topraklarımızdan geri çekilmemizi isteyemez” dedi.

İLGİLİ HABERABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Erdoğan'dan önemli açıklamalarABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Erdoğan'dan önemli açıklamalar