Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Rusya'da giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu burada mevkidaşı Sergey Lavrov ile birlikte açıklama yaptı.

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıya ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Hain saldırır arkasındakileri Rusya ile birlikte ortaya çıkaracağız" dedi. Çavuşoğlu ayrıca Ankara'da Rusya Büyükelçiliği'nin bulunduğu Karyağdı sokağın isminin Andrey Karlov olarak değiştirileceğini belirtti.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise görüşmede şunları söyledi:

-- Karlov'un öldürülmesine anında tepki gösterdiği için Türkiye'ye minnettarız.

-- Karlov'un öldürülmesi alçak bir terör eylemi.

-- Rus soruşturmacılar, Karlov'un öldürülmesini incelemek için Ankara'ya gitti. Karlov'un öldürülmesi ardında kimlerin olduğu olabildiğince çabuk bir biçimde ortaya çıkarılmalı.

Toplantıya katılan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Toplantıya katılan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuşurken gözyaşlarını tutamadı.


-- Karlov'un naaşı, Ankara'ya Rus soruşturmacıları götüren uçak ile Moskova'ya getirilecek.

-- Karlov'un öldürülmesi trajedisi, bizi terörizmle daha kararlı bir biçimde mücadele etmeye zorluyor.

-- Teröristlere herhangi bir biçimde müsamaha gösterilemez. Karlov'un öldürülmesi Rusya, Türkiye ve İran olarak yapacağımız üçlü görüşmeyi çok daha gerekli hâle getiriyor. Bugünkü üçlü görüşmede bir anlaşmaya varılmasını bekliyoruz.