MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener’in Ankara Anadolu Otel’deki bayramlaşma töreninde, Devlet Bahçeli lehine slogan atan bir grup nedeniyle kavga çıktı. Silah seslerinin de duyulduğu ve yaralananların olduğu olaylarda konuşmasını yarıda bırakan Akşener, daha sonra tekrar kürsüye çıkarak, “And olsun, şart olsun MHP’yi Saray’ın arka bahçesi yapmanıza engel olacağız” dedi.

 

aksener0800
MHP’de bayram gerginliği kavgaya dönüştü. Genel Merkez’in tepki gösterdiği Meral Akşener’in bayramlaşma programında kavga çıktı, silah sesleri duyuldu. Akşener’in, bayramlaşma programının düzenlendiği Anadolu Otel’e geldi. Çok sayıda kişinin katıldığı program öncesinde Akşener kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Akşener’in konuşmasının sonlarına doğru yaklaşık 30 kişilik bir grup “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” diye slogan atmaya başlayınca ortalık karıştı. Akşener, “Hepinizin bayramını kutluyorum” diyerek kürsüden indi ve salondan hızla ayrıldı.

SALON DAĞILDI

Akşener taraftarları slogan atan grubun üzerine yürüyünce kavga çıktı. Salondaki masa ve sandalyeler devrildi ve Bahçeli lehine slogan atan grup, Akşener yanlıları tarafından hızla salon dışına çıkarıldı. Kavga bir süre otel dışında da devam etti. Bu sırada 5-6 el silah sesi de duyuldu. Bahçeli lehine slogan atan grup, olay yerinden uzaklaştı. Kavgada iki kişinin darp sonucu yaralandığı öğrenildi.

POLİS VE AMBULANS GELDİ

Olay yerine kısa bir süre sonra polis ekipleri geldi. Yaralanan iki kişi de ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin otel dışında çevre güvenliğini almasının ardından bayramlaşma programı kaldığı yerden devam etti.
aksenerarbede8801

“MHP’Yİ SARAYIN ARKA BAHÇESİ YAPMAYACAĞIZ”

Bayramlaşma için gelen kalabalığın yeniden salona dolmasının ardından Akşener, “Başbakan Akşener” sloganları eşliğinde bir kez daha kürsüye çıktı. “Kavga ile gelinebilir ama millet iradesi ile gidecekler” diyerek konuşmasına başlayan Akşener, şöyle devam etti:

“Hiçbir ülkücünün eli başka bir ülkücüye kalkmaz. Buraya gönderilen o çocuklar da benim evlatlarım. Gencecik çocukları gönderip varmış gibi gösterilmeye çalışılan bir kavganın parçası yapmaya gerek yok.
Demirden korkan trene binmezmiş. Bizlere iftirada bulunanlara sesleniyorum. Buradan AKP’ye, Saray’a sesleniyorum. Dün demokrasi diye ağlayarak geldiniz, bugün aynı şeyi bize yapıyorsunuz. Çekin ellerinizi üzerimizden. And olsun, şart olsun MHP’yi Saray’ın arka bahçesi yapmanıza engel olacağız. Yılmadan devam edeceğiz, başaracağız.”

Konuşmasını tamamlayan Akşener, daha sonra otelin lobisinde vatandaşlarla bayramlaşarak, fotoğraf çektirdi.
aksenerarbade3

“139 KEZ HAKARETE UĞRADIM”

Meral Akşener, konuşmasının olaylar çıkmadan önceki bölümünde, kurultay süreciyle ilgili konuştu. Akşener, son 8 aylık süreç boyunca, ‘madrabaz’, ‘paralel’ gibi kelimelerin de aralarında bulunduğu 139 farklı şekilde hakarete uğradığını söyledi. 19 Haziran’da yapılan kurultayla ilgili mahkemenin aldığı tedbir kararını da eleştiren Akşener, “Türkiye’de yargıya olan güven yüzde 24’e düştü. Bunu daha fazla düşürmemek için çok konuşmak istemiyorum. Ama o kararı alan hakimler hukuk fakültesine giriş dersine tekrar girmeli. Bana, kişisel olarak neye mal olursa olsun, bu tedbir kararıyla ilgili olarak mahkemenin peşini bırakmayacağım” dedi.

ERDOĞAN’A YÜKLENDİ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da yüklenen Akşener şunları söyledi: “Dün sizin için muhtar bile olamaz diyenler gitti. Başbakan oldunuz, Cumhurbaşkanı oldunuz, 14 yıldır iktidardasınız. Dün size yapılanların daha çirkin bir üslubuyla bize set koymaya çalışıyorsunuz. Ama her engel ortadan kalkacak. Çünkü milli irade harekete geçmiştir.”

“KURULTAYDAN KAÇMAYIN”

Devlet Bahçeli’nin 10 Temmuz’da kurultay yapacağını söyleyip, yapmadığını belirten Akşener, “Bu ülkede ülkücüler sözünün eri, mert insanlar olarak tanınır. Sözünüzden caydınız. Sizi delegenin karşısında kantara çıkmaya davet ediyorum. Gelin kaçmayın, kurultayı yapın” diye konuştu.