Türkiye dün tarihin en dehşet verici trafik kazalarından birisine ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde İstanbul Acıbadem durağına gelen metrobüsün şoförüyle tartışan Murat Akbulut, araç hareket ettikten sonra şoför Recai Sertoğlu'na elindeki şemsiye ile saldırdı. Saldırının şoku ile direksiyonu bırakıp ayağa kalkan sürücü daha sonra dengesini kaybederek yere kapaklandı. Saatte 53 kilometre hızla giden araç özel yolundan çıkarak, araçların karşı yönden geldiği tarafa uçtu. 3 aracı altına alan metrobüs iki katlı bir otobüse çarparak durabildi. Faciada 11 kişi yaralandı. Olay sonrası yolcuların tartakladığı saldırgan Akbulut gözaltına alındı.

Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'nden sabah saatlerinde çıkarılan Murat Akbulut, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Akbulut, sağlık kontrolünün ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü. Burada savcılık sorgusu tamamlanan Murat Akbulut tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Şemsiyeli saldırgan Murat Akbulut "Olası kastla kasten yaralama", "Kasten yaralama", "Kamu malına zarar verme" ve "Mala zarar verme" suçlarından çıktığı mahkemede tutuklandı. Akbulut'un cezaevine gönderildiği bildirildi.


TUTUKLAMA KARARININ DETAYLARI



Acıbadem'deki metrobüs kazasında şoföre şemsiyeyle saldıran Murat Akbulut, "Kasten yaralama", "Olası kast ile birden fazla kişiyi yaralama", "Birden fazla kişiye yönelik olası kastla mala zarar verme", "Olası kastla kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklandı.

"KÜFÜR İÇEREN TEPKİSİNDEN DOLAYI..."

Mahkemede savunma yapan şüpheli Akbulut'un pişman olduğunu belirterek, "Metrobüs şoförü bana küfrettiği ve diğer yolcular da sert bir şekilde tepkiler gösterdiği için ben ona tepki gösterdim. Bana metrobüs şoförünün uygunsuz ve küfür içeren tepkisinden dolayı ben de tepkide bulundum. Olayların bu hale gelmesinden dolayı pişmanım. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmak istiyorum" dediği öğrenildi.

4 AYRI SUÇTAN TUTUKLANDI

Mahkeme, şüphelinin üzerine atılı suçları işlediğine dair somut ve kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu, dosya kapsamında bulunan kamera kayıtları, müşteki beyanlarının dikkate alındığını ve şüphelinin müştekiler üzerinde baskı yapma ihtimalinin bulunduğunu belirtti. Murat Akbulut, "Kasten yaralama", "Olası kast ile birden fazla kişiyi yaralama", "Birden fazla kişiye yönelik olası kastla mala zarar verme", "Olası kastla kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.




 

[caption id="attachment_1409310" align="alignleft" width="880"]FOTO:DHA Metrobüs şoförüne şemsiye ile saldıran şahıs kazaya neden olmuştu. FOTO:DHA Metrobüs şoförüne şemsiye ile saldıran şahıs kazaya neden olmuştu.[/caption]

METROBÜS ŞOFÖRÜ DE İFADE VERDİ


Öte yandan metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'nun da sabah saatlerinde savcılıkça müşteki-şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Adliyeden ayrılırken konuşan Türkoğlu, "Sağlığım iyi çok şükür. Karşılık vermedim. Bir şey söylemek istemiyorum şu anda" dedi.