Tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında dün hayatını kaybeden Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine başta ailesi olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Cenaze nedeniyle Fatih Camii içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. İbrahim Bodur için helallik alınmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül tabutun başında kısa birer konuşma yaptı.

ERDOĞAN: YERLİ, MİLLİ VE SÜREKLİ OLARAK BUNUN HEYECANINI, AŞKINI DUYAN BİR İNSANDI

bodur1
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Bodur için Allah'tan rahmet diledi. Erdoğan, "İbrahim ağabeyimizi İmam Hatip okulunda okuduğum yıllardan tanıyorum. O günden bugüne tanıdığım görüştüğümüz, seviştiğimiz bir ağabeyimizdi. Yerli, milli ve sürekli olarak bunun heyecanını, aşkını duyan bir insandı. İthal malı değildi. Her alanda 'ben ülkeme, milletime, vatanıma neler yapabilirim, neler katabilirim gayreti içerisinde olan bir büyüğümüz, ağabeyimizdi. İnşaat sektöründen alınız da özellikle uçak sanayisine, savunma sanayisine varıncaya kadar bu alanlarda İbrahim abi gerek kendisi, gerekse kızı ve damadı bu konuda çok yoğun bir gayretin içerisinde oldular. Soyadı gibi 'Bodur' değildi, aslında tam tersine O bir devdi. Hakikaten kimsenin bu noktada kendini ortaya koyamadığı dönemlerde kendini rahatlıkla ortaya koyabilen bir insandı" dedi.
bodurerdo8802

GÜL: "MÜKEMMEL BİR İNSANDI"

Abdullah Gül ise merhum İbrahim Bodur'un mükemmel bir insan olduğunu belirterek, "Kendisi gerçekten çok asil bir insandı. Memleketi, vatanı, milleti için çok büyük sevgileri olan bir insandı. Türk sanayisinin kanaat önderlerinden biriydi. Yaptığı hayır hasenat işlerini hepimiz biliyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun" diye konuştu.

KIZI, TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Daha sonra ailesi adına bir teşekkür konuşması yapan Zeynep Bodur Okyay da, "Baba bir gönül insanıydı, vefa timsaliydi. Bababı kaybettim ve gerçekten çok üzgünüm. Kale ailesi, hem babasını, dedesini, abisini kaybetti. O, yaşayarak 1915 ruhunun devamıydı. Hep uğraştı, çalıştı hiçbir zaman doğru bildiği yoldan şaşmadı. Allah, ona layık bir evlat olmayı bize nasip etti. İnşallah evladımız İbrahim, onun adını taşıyarak çok daha iyilerini başarır" ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA İŞADAMI VE SİYASETÇİ KATILDI

Sabah saatlerinde Kale Grubu'nun Levent'teki binasında düzenlenen törenin ardından İbrahim Bodur'un cenazesi Fatih Camii'ne getirildi. Öğle vakti düzenlenen törende İbrahim Bodur'un kızı Zeynep Bodur Okyay ile damadı Osman Okyay cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Erdoğan ve Gül'ün yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran-Symes, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Nail Olpak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ile iş dünyasından Hamdi Akın, Ahmet Nazif Zorlu, Adnan Polat'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı ve siyasetçi ile sevenleri katıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile damat Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar da cenazeye katılan isimler arasında yer aldı.

YARIN MEMLEKETİNDE DEFNEDİLECEK

Konuşmaların ardından Erdoğan ve Gül'ün yan yana saf tuttuğu cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Cenaze aracına taşınan tabuta Erdoğan ve Gül birlikte omuz verdi. İbrahim Bodur'un cenazesi memleketi Çanakkale'nin Çan ilçesi Nevruz Köyü'nde yarın toprağa verilecek.

"SANAYİNİN DUAYENİ KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜ İÇERİSİNDEYİZ"

Cenazeye katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes de gazetecilere yaptığı açıklamada büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirterek, "TÜSİAD'ın 7 kurucu üyesinden birini, sanayinin duayeni kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine ve tüm TÜSİAD camiasına başsağlığı diliyorum. Her kesimden sevilen iş dünyasının değerli bir iş dünyası liderini kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz" diye konuştu. DHA