Sivas Selçuk Anadolu Lisesi’ndeki ayıbı SÖZCÜ gündemine getirmişti. Okulun girişinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” ile “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir” sözlerinin yer aldığı tabelaların kaldırılmasına çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci tepki gösterdi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, tabelaları indirenlerin cezalandırılması için Vali ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu.

BÖYLEYDİ Okulun girişindeki Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” ile “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir” sözlerinin yazılı olduğu tabelalar kaldırılmıştı. BÖYLEYDİ Okulun girişindeki Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” ile “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir” sözlerinin yazılı olduğu tabelalar kaldırılmıştı.


 

BÖYLE OLDU Skandalı SÖZCÜ gündeme taşıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Kaldırılan tabelalar yeniden eski yerlerine asıldı. Eğitimciler ve veliler mutlu. BÖYLE OLDU Skandalı SÖZCÜ gündeme taşıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Kaldırılan tabelalar yeniden eski yerlerine asıldı. Eğitimciler ve veliler mutlu.


Atatürk’ün sözlerinin bulunduğu tabelaların indirildiğinin SÖZCÜ’de manşetten yayımlanması üzerine, Sivaslı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Basın Müşaviri Feyzullah Aslan da valilikten bilgi aldı. Tabelalar yenilenip yerine takıldı.

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş da tabelaların yeniden yerlerine konulmasından sonra SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

HEYKELİ DE YENİLENSİN TALEBİ


“Bundan memnuniyet duyduk. Dileriz onlar hep yerinde durur. Okuldaki Atatürk büstünün olduğu kaidenin üzerinde de Atatürk’ün ‘Türk Öğün, Çalış, Güven’ sözlerinden ‘Türk’ün çıkarılmış olduğuna tanık olduk. Bunun da yeniden yazdırılmasını istiyoruz.”

AKP’li belediye, parka “Ak Parti Kent Parkı” tabelası asmıştı. AKP’li belediye, parka “Ak Parti Kent Parkı” tabelası asmıştı.

O TABELA DA SÖKÜLDÜ


Öte yandan Niğde'nin Altunhisar İlçesi’nde belediye arazisi üzerine yaptırılan parka “Ak Parti Kent Parkı 2016” yazılı tabela asılması büyük tepki topladı. SÖZCÜ’nün haberiyle gündeme gelen olayın ardından yetkililer harekete geçti.

park-akpParktaki AKP amblemli tabela dün kaldırıldı. CHP İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Yılmaz, “Vatandaşlar da yapılan yanlışı dile getirdi. Haberin SÖZCÜ’de yayımlandığı gün de tabela indirildi” dedi.