Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, İş Adamı Selçuk Bayraktar ile 14 Mayıs Cumartesi günü, İstanbul Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde dünyaevine girecek. İstanbul’un en büyük gösteri merkezi olma özelliği taşıyan mekanda, nikah organizasyonuna izin verilmiyor ancak Sümeyye için bu kural bozuldu. İstanbul Halkalı'da bulunan gösteri merkezi ilk açıldığında Arenamega ismi verilmiş, ancak ismi beğenmeyen Erdoğan merkezin ismini Yahya Kemal Beyatlı olarak değiştirmişti.

Deniz AYHAN / ANKARA


YKB-1





















Sümeyye Erdoğan’ın nikahının yapılacağı salonda, spor turnuvaları, tiyatro-sinema gösterileri, dinletiler yapılıyor. Ancak salonda ilk kez nikah kıyılacak. Gösteri Merkezi yetkilileri salonda bugüne kadar nikah ve düğün organizasyonu yapmadıklarını ve bu konudaki talepleri de geri çevirdiklerini bildirdiler. Ancak 2013 yılında açılan merkezde ilk ve tek olarak, Sümeyye Erdoğan’ın nikahına izin verildi.

YKB-SALON



Nikah düğün gibi organizasyonlara kapalı olan salonun bir günlük kirası dernekler için 7 bin lira iken, konserler içinse salondaki diğer organizasyonlar hariç 20 bin lira. Ancak Erdoğan-Bayraktar çiftinin nikah için ücret ödeyip ödemeyeceği bilinmiyor.

İÇ-SALON


35 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

Küçükçekmece Belediyesi’ne ait olan gösteri merkezi 30 dönümlük arazi üzerinde kurulu. YKB Gösteri Merkezi, Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki demirin iki katı kadar fazla demir kullanılarak uzay çatı sistemiyle oluşturuldu. Merkez, toplam 35 bin izleyici ağırlayabiliyor. Gösteri merkezinde Avrupa’nın en gelişmiş ses ve ışık sistemleri yer alıyor. Erdoğan’ın nikahının kıyılacağı sahne ise 704 m2’lik alanıyla, Avrupa’nın en büyük sahnesi ünvanını taşıyor.

DIŞ-SALON


SALONUN İSMİNİ ERDOĞAN KOYDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 3 Ağustos 2013 günü açılışını yaptığı gösteri merkezinin adı Arenamega olarak belirlenmişti. Açılışta bir konuşma yapan Erdoğan gösteri merkezinin adını beğenmemiş "Arenamega yerine başka bir isim düşünün" diye talimat vermişti. Bunun üzerine gösteri merkezinin adı yaklaşık bir yıl sonra Erdoğan'ın isteği üzerine Yahya Kemal Beyatlı olarak değiştirilmişti.  Erdoğan konuya ilişkin, "Salonun ismi ne olabilir diye düşündük, sonunda şöyle bir karar verdik. Dedik ki bu salonun adını da Yahya Kemal Beyatlı olarak verelim" demişti.