Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu üç askerin şehit olduğunu ve iki polisin de ağır şekilde yaralandığını açıkladı. Sabah yapılan hain saldırının ardından çıkan çatışmalarda da 3 asker ve 1 polis memuru daha yaralandı. Yaralı askerlerden ikisi daha kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı askerlerin hastanede hayatlarını kaybetmesiyle Sur'da şehit sayısı 5'e yükseldi.

[caption id="attachment_1070395" align="alignleft" width="670"] Foto: DHA -Şehit teğmen Recep Erdoğan'ın baba evinde yas vardı[/caption]

Sur İlçesi'nde, bu sabah PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan 5 askerden 2'si Yozgatlı. Şehitlerden Yozat'ın Sorgun İlçesi'nden 36 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca ile Aydıncık ilçesinden 26 yaşındaki Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in baba ocaklarına ateş düştü. Teröristlerin Kanas silahı ile ağır yaraladığı ve hastanede şehit düşen Teğmen Recep Erdoğan'ın acı haberi ise Gümüşhane'de yakınlarını yasa boğdu.

TSK'DAN AÇIKLAMA


Genelkurmay Başkanlığı, 1 Şubat'ta Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda yaralanan iki askerin daha saat 13.25’te şehit olduğunu bildirdi. TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"01 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu üç kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen iki silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 13.25’te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

ŞEHİTLERDEN 1'İ TEĞMEN


Diyarbakır'ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada 25 yaşındaki Teğmen Recep Erdoğan'ın şehit düştüğü haberi, memleketi Gümüşhane'de yakınlarını yasa boğdu. Vali Yücel Yavuz'dan acı haberi alan şehidin ailesi gözyaşlarını tutamadı.

Öğle saatlerinde ailenin Hasköy Köyü'ndeki evine giden Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler, acı haberi bildirdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 5 çocuk babası Vahittin Erdoğan ve yakınları gözyaşı döktü. Eve Türk bayrağı asıldı. Anne Mecnun Erdoğan'ın ise Malatya'daki kızının yanında olduğu öğrenildi.

ŞEHİT SAYISI 5’E YÜKSELDİ


Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bu sabah çıkan ve 2 askerin şehit olduğu, 4 asker ile 3 polisin yaralandığı çatışmalarda şehit sayısı 5'e yükseldi. Sabah erken saatlerde Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallelerinde yoğun şekilde çatışmalar oldu. Çatışmalar sırasında biri teğmen olan 2 askerin teröristler tarafından keskin nişancı Kanas silahlarıyla açılan ateşte şehit oldukları belirtildi. Çatışmalarda 4 asker ve 3 polis de çeşitli yerlerinden yaralandı. Diyarbakır Asker hastanesi'ne kaldırılan yaralı 4 askerden durumu ağır olan 2 asker ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

[caption id="attachment_1069647" align="alignleft" width="670"] Dün Cizre'deki operasyonlarda çıkan çatışmalarda; özel harekat polisi Ömer Güney, Astusubay Ahmet Semerci, polis memuru Taner Cinpolat şehit olmuştu.[/caption]

DÜN DE 3 ŞEHİT VARDI!

Dün de Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2'si polis biri asker 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştu.