Diyarbakır’da 34 gündür sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği merkez Sur ilçesinde operasyonlar zor hava şartlarına rağmen sürdürülüyor. Dün gece sabaha kadar şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların yaşandığı bölgede, sokağa önceden döşenen bombanın patlatılması sonucu iki asker yaralandı. Yaralı askerlerden biri şehit oldu. Son olarak ise bölgede bir özel harekat polisi daha tedavi gördüğü hastanede şehit düştü. Askeri kaynaklar operasyonlara ilişkin son görselleri medya organlarına dağıttı.

FOTO:DHA Operasyonlar zorlu hava koşullarına rağmen sürüyor


Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 34'üncü güne girerken sıcak çatışmalar devam ediyor. Diyarbakır Valiliği tarafından geçen yıl 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Yasağın ilan edilmesinin ardından düzenlenen operasyonlarda ise şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Operasyonların yoğunlaştığı 6 mahalleden silah sesleri eksik olmuyor. Çatışmaların dün yoğunlaştığı Fatih Paşa Mahallesi'ndeki Yıkıkkaya sokağa giren askeri araca bombalı saldırı düzenlendi. Sokağa önceden döşendiği belirtilen bombanın patlatılması sonucu 2 asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardın biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

FOTO:DHA Mehmetçik soğuk havada, kar altında nöbet tutuyor.

SABAHA KARŞI ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ


Öte yandan askeri kaynaklar operasyonlara ilişkin son görselleri medya organlarına dağıttı.  Güvenlik güçlerine bombalı saldırının düzenlendiği bölgede sabaha karşı yoğun çatışmalar yaşandı. Silah ve top sesleri şehrin diğer merkez ilçelerinden de duyuldu. Sur’da sokağa çıkma yasağının olmadığı diğer mahallelerde ise zaman zaman çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Fotoğraflarda, PKK'lı teröristler tarafından duvarlara açılan mazgallar dikkat çekiyor. Mazgalların çap olarak küçük tutulduğu tespit edildi. Sebebinin ise PKK'lıların bu deliklerin az arkasından ateş ederek, merminin namludan çıktığı anda ortaya çıkan 'Namlu Ağzı Alevinin' güvenlik güçleri tarafından görülmesini engellemek, böylece yerlerinin tespit edilmemesini sağlamak olduğu öğrenildi.

FOTO:DHA Özel Harekat polisi Musa Yüce, tedavi gördüğü Asker Hastanesi'nde şehit oldu. Kayseri'deki baba ocağına ateş düştü.


BİR POLİS ŞEHİT!

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonlarda bu sabah, PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle, özel harekat polisi Musa Yüce ağır yaralandı. Yaralı Yüce, tedavi için kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Polisin şehit olduğu haberi, Bünyan'ın Büyüktuzhisar Mahallesi'ndeki ailesine yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan Şerife ve Halis Yüce çifti, gözyaşına boğuldu. Şehit haberi üzerine akrabaları ve komşuları, Yüce çiftinin evine akın etti. Bünyan Belediyesi de evin yakınına taziye çadırı kurdu. Şehit polis Yüce'nin baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehit evinden anne Şerife ve yakınlarının ağıtları yükseldi.

FOTO:DHA Şehit polisten geriye silah arkadaşları ile birlikte çektiriği fotoğraf kaldı.


Ailenin 3 çocuğu bulunduğu ve şehit özel harekatçı Musa Yüce'nin İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu olduğu, ataması olmayınca polisliği seçtiği öğrenildi. Şehit Yüce'nin, Hakkari'de göreve başladığı ve burada evlendiği, kısa bir süre önce Diyarbakır'a gönderildiği kaydedildi. Şehit polisin cenazesinin yarın Diyarbakır'dan getirilip, öğle namazının ardından memleketi Bünyan'da toprağa verileceği bildirildi.