Cerablus’u terör örgütlerinden temizlemek amacıyla başlatılan operasyon devam ederken, bölgeden üzücü bir haber geldi. Türkmen Kitlesinin Başkanı Samir Hafez, YPG’nin bir eve 60-65 kişiyi doldurup, binanın etrafına pikaplar üzerine yerleştirilmiş Docka silahlarının konulup hedef yapıldığı belirtti, uçakların saldırısı sonucu binada 10’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Aileleri Ali El Jasmin evinde toplayan YPG ve PKK’lı teröristler, Türkiye’yi sivilleri öldürüyor havası verrmek için hain plan hazırladı. Binanın ve etrafındaki silahların IŞİD hedefi olduğunun sanılıp vurulması planlandı. Samir Hafez, yaşananları SÖZCÜ’ye şöyle anlattı:

"Sabah saat 05.00 civarında Türk savaş uçakları terörist hedeflerine saldırdı. Bu kapsamda, içinde 60-70 kişinin rehin tutulduğu, etrafında pikaplar üzerinde Doçka silahlarının bulunduğu ev de vuruldu. Evde ve etrafındaki teröristlerden 10’dan fazla ölü olduğu bilgisi geldi. Öle sayısının artabileceği bildirildi. Böylece, Türk askerinin sivilleri vurduğu gündeme getirilip uluslararası alanda zor durumda kalması hedefleniyor. Türkiye’ye karşı propaganda cephesi oluşturuluyor. Bu kapsamda Türkiye’deki tutuklamalar, bunun 'cadı avına döndüğü’ de dile getirilecek. Türkiye’nin Suriye’ye girmesini istilacı olarak kullanacaklar. Terör örgütlerinin Türkiye içinde misilleme eylemlerine girişeceklerine ilişkin duyumlar da alındı."

İLGİLİ HABERReuters: Türk savaş uçakları YPG'yi vurduReuters: Türk savaş uçakları YPG'yi vurdu


ÖSO KIYAFETİYLE GİRECEKLERDİ


Samir Hafez, Halep’te, Türkmen Tugaylarının İŞİD’li teröristleri yakaladığını, bunların saç-sakallarını kestirip, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üniforması giyip, Türkiye’ye sızmak istediklerini belirtti. Hafez şunları söyledi:

“Son dönemde PYD-PKK bağlantılı olarak Türkiye’ye önemli ölçüde silah, mühimmat ve patlayıcı girişi oldu. Bunları PYD’ye kim verdiği de belli. Çok tehlikeli oyunlar bekliyorum. Sinsice planlar var.”