Çorlu'da hayvansever bir vatandaşın çektiği fotoğraflar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde bir sokak köpeğini aracın arkasına bağlanıp sürüklendiği görülüyor. Görgü tanıklarının anlattığına göre, çevredekiler hemen polise haber verdi ancak araç sahibi hızla olay yerinden uzaklaştığı için köpeğin son durumuna ilişkin bilgi alınamadı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından bir çok kullanıcı 'hayvanlara yapılan zulme sessiz kalınmaması' adına paylaşımlarda bulundu. "Gerçek iyilik insanın kendinden daha güçsüz bir canlıya olan merhametinde gizlidir" yorumu çok sayıda paylaşım alırken, Change.org adlı sitede araç sahibinin bulunmasına dair bir kampanya başlatıldı. Savunmasız köpeği vahşice sürükleyen araç sahibine gerekli yasal yaptırımların uygulanması adına başlatılan imza kampanyasına kısa süre içerisinde çok sayıda kişi katılım gösterdi.

İLGİLİ HABERBu insanı(!) bulunBu insanı(!) bulun


SÜRÜCÜ YAKALANDI

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde otomobilin arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürükleyerek götürürken, çekilen fotoğrafı sosyal medyada yayınlanan ve hayvanseverlerin hakkında suç duyurusunda bulunduğu sürücü M.D., Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandı. M.D., otomobilin arkasına bağladığı köpeğin kendisine ait olduğunu belirterek, "İki gün önce köpeğim çalınmıştı. Onu arayıp buldum, iki sokak ötedeki evime götürürken büyük olduğu için arabanın içine koyamadım. Bir sokaktan diğerine götürüyordum, kesinlikle köpeğime eziyet etmedim" dedi. Polis ekipleri hakkında tutanak tuttuğunu M.D.'yi yasal işlemlerin ardından İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne sevk etti.

İLGİLİ HABERBoğazından aracın arkasına bağladığı kadını 250 metre sürüklediBoğazından aracın arkasına bağladığı kadını 250 metre sürükledi


KÖPEĞE EL KONULACAK

Otomobilin arkasına bağlanarak sürüklenen köpek sahibi M.D.'den alınarak Çorlu Belediyesi veterineri tarafından kontrol edildi. Köpeğin muayenesinde herhangi bir yaralanma olmadığı belirlendi. Köpeğin sahibinden alınarak, Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağı'na konulacağı belirtildi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI: ARAÇ SAHİBİNE ULAŞILDI

Öte yandan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

Bu vahşete söz konusu aracın sahibine ve adres bilgilerine ulaşılmıştır. Konu ile ilgili gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.

DHA