VAN’ın Çatak İlçesi Övecek Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde keçi sürüsüne saldıran kurtlar, 24 keçi ile 19 oğlağı telef etti.
Olay, Övecek Mahallesi'nin Kato Dağı yakınlarında saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Telef olan keçi ve oğlakların sahibi Osman Sancar, durumu jandarmaya bildirdiğini ve mağdur olduğunu söyledi. Yetkililerden yardım beklediğini belirten Sancar şöyle dedi:
"Keçileri dağda aramaya çıktım. Ancak köyümüzün üst tarafları yasak bölge olduğu için o bölgeye gidemedim. Durumu da Büyükağaç Jandarma Karakolu'na bildirdim. Yardımcı oldular. Ancak hava karardığı için dün arama yapamadık. Sabah gün ağardığında ise bölgeye gittiğimizde geçim kaynağım olan keçilerin ve oğlakların kurtlar tarafından boğazlarındığını gördük."
KEÇİLERİ BORÇLA ALMIŞ
Çatak'tan 1993 yılında göç etmek zorunda kaldıklarını ve geçen yıl tekrar köyüne döndüğünü belirten Osman Sancar. "8 çocuğum var. Hayvancılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Keçi ve oğlakların tamamını da 12'nci aya kadar borçla almıştım. Olayla ilgili gerekli yerlere durumu bildirdik. Devletimizden bize bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

DHA