Rengarenk kıyafetlerini giyip, balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar, Konak Meydanı'nda toplandı. Meydanda 'Sev kardeşim' şarkısı eşliğinde dans eden kadınlara, bisikletli erkekler de destek verdi.

 

 

KADIN SOKAKTAYSA TOPLUM ÖZGÜRDÜR

Vatandaşların ilgiyle izlediği etkinliği organize edenlerden Sema Gür, bisikletin ulaşım aracı olarak yaşamın parçası haline gelmesi ve daha çok kadının dilediği kıyafetle bisiklete binebilmesi amacıyla dört yıldır bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.



İzmir'de başlayan etkinliğin diğer illere de yayıldığını belirten Gür, 'Kadın sokağa çıktıkça o toplum özgür olur' dedi. Gür, bisiklet turuna herkesin katılabilmesi için hiçbir ayrım yapmadığını vurgulayarak, 'Hiç ayırt etmeden söylüyorum; kadınlar canı nasıl istiyorsa öyle giyinebilmeli' diye konuştu.



GERİCİLER DE BEYİNLERİNİ SÜSLESİN

SÖZCÜ'ye konuşan İzmirliler, kadına haklarını ve özgürlüklerini veren Atatürk'e teşekkür etti. Son dönemde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık, baskı ve kısıtlamaların arttığını belirten kadınlar, haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti.



 

Vatandaşlar, kadınların süslenme özgürlüğüne gerici kesimlerin yaptığı kötülemeler hakkında, 'Onlar önce kendi beyinlerini süslerlerse zaten etrafa renkli bakacaklardır. Her şey karanlık baktıkları için oluyor' diye konuştu. Kadınlar, özgürlükleri kısıtlayan veya yok etmek isteyen kesimlerin eğitilmesi ve ahlak devrimine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.



BİSİKLETLER İLE KALP YAPTILAR

Bisikletli polislerin eskortluğunda yapılan tur Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Karşı yönde ilerleyen araçlar, korna çalarak bisikletlilere destek verdi.



Turun sonunda yine müzik eşliğinde dans edildi ve meydanda bisikletler ile kalp şekli oluşturdu.