30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Taksim Meydanı'nda tören düzenlendi. Tören öncesi Cumhuriyet Anıtı çevresi polis bariyerleri ile kapatıldı. Çevrede Özel Harekat ve çevik kuvvet polisleri önlem aldı.

İLGİLİ HABERPolisler artık başörtüsü takabileceklerPolisler artık başörtüsü takabilecekler


turbanlimuduriha880


Taksim'te bir ilk

30 Ağustos Zafer Bayramı Taksim Meydanı'da düzenlenen törenle kutlandı. Törende bir ilk de yaşandı. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kadın polislerin başörtüsü kullanmasının serbest hale gelmesinin ardından bir kadın emniyet müdürü, törene başörtüsüyle katıldı.



Saat 09:30'da başlayan törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Törende CHP'yi temsilen de Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ile İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu hazır bulundu. Çelenklerin Cumhuriyet Anıtına bırakılması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından son buldu. Yaklaşık 10 dakika süren tören sonunda Cumhuriyet Anıtı etrafına çekilen polis bariyerleri kaldırıldı.

Öte yandan İstanbul Valisi Vasip Şahin İstanbul Valiliğinde tebrikleri kabul etti. Vali Şahin'e 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti. Buradaki kabul törenine kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Askeri erkan, Dini cemaat liderleri ve Konsolosluk yetkilileri katıldı.