Özden ATİK İstanbul, (DHA) - SELAM Tevhid`de Kumpas Davası`nda, reddi hakim talepleri yapıldığı sırada, müşteki Faik Işık, "Ben bu çetenin müştekisiyim. Esasa giriyorlar, böyle olmaz" diye bağırınca duruşma salonu karıştı. Sanıklar ve avukatları, "Kim çeteymiş?!" diyerek tepki gösterdi. Çıkan sözlü tartışmanın uzaması üzerine, mahkeme heyeti duruşmayı yarına bıraktı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada, reddi hakim talebi değerlendirildikten sonra, davanın gizli görülmesine ilişkin talebin de değerlendirilmesine karar verildi.
Daha sonra söz alan Fethullah Gülen`in avukatı Nurullah Albayrak, reddi hakim gerekçelerini açıkladı. İddianamenin önyargıyla hazırlandığını savunan avukat Albayrak, "İddianame açık kaynaklara dayandırılarak hazırlanmıştır. Ancak bu kaynaklar nelerdir belli değil. Örneğin, müvekkilim TIR`larla ilişkilendirilmiştir, ama nasıl bağlantı kurulduğu belli değil. İddianame yeterli delillere dayandırılmamıştır. Hukuki nitelemeler doğru yapılmamıştır. Diğer yandan, müvekkilimin 16 yıldır yurtdışında yaşadığı herkesçe bilinmektedir. Herhangi bir çağrı yapılmadan kaçak muamelesi yapılması, mahkemenizin tarafsız olmadığını göstermektedir. Bu nedenlerle mahkemenizi reddediyorum" dedi.

MÜŞTEKİ TEPKİ GÖSTERDİ, TARTIŞMA ÇIKTI

Eski emniyet müdürü Yurt Atayün`ün de aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatı Mehmet Sami Selçuk da, mahkemenin bağımsız ve tarafsız olmadığını belirterek, reddi hakim talebine ilişkin gerekçelerini sıraladı. Bu sırada müştekilerden Faik Işık, "Ben bu çetenin müştekisiyim. Başkanım esasa giriyorlar, böyle olmaz" diye bağırdı. Bu söz üzerine, tutuklu sanıklar ve sanıkların avukatları, "Kim çeteymiş?!" diye tepki gösterdi. Bir sanık avukatı da, "Dışarı çıkartılsın. Çok sinirlendi, bir su içsin, ilaç alsın" dedi.
DHA