Kami ELİBOL/SÖZCÜ
 
15 Mayıs’ta toplanacak tüzük kurultayı için çağrı heyetinin bilgilendirme yaptığı Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanı, “Bu toplantı parti içi mesele, bizi ilgilendirmiyor” dedi.
 
 
Kulislere, MHP Genel Merkezi’nin Yargıtay’a “temyiz” ettiği 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararına hüküm kesinleşinceye kadar “tedbir” konulması için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne talepte bulunduğu bilgisi yansıdı. 
 
 
SON KURŞUN BENZETMESİ
 mhpbelge880
 
Bu iddia muhalif kanadın avukatlarından geldi. Avukatlar, MHP bir vekilinin geçen hafta Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı “tedbir” talebinin mahkemece kabul edilmediğini savundu. Avukatlar, “Partinin hangi mahkemeye tedbir talebinde bulunduğunu ve ret kararını araştırıyoruz. Aleyhe çıkan bu bilgiyi sır gibi saklıyorlar. MHP yönetimi son kurşununu da kullandı” yorumunda bulundu.
 
 
BİLGİLENDİRME YAPILDI
 
 
12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nce olağanüstü tüzük kongresini toplantıya çağırmak ve gerekli işlemleri yapmakla görevlendirilen çağrı heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç de Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na dilekçe sundu. Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ümit Nuri Dündar 22 Nisan’da kendisine yapılan bilgilendirmeye ilişkin karar verdi. Kararda, 15 Mayıs’ta ilk toplantısı yapılacak olan MHP olağanüstü büyük kongresinin 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2016/280 esas numaralı kararınca tüzük değişikliğine ilişkin olduğu belirtilerek şöyle denildi:
 
 
“Tüzük değişikliği için kurultay toplanacağından, bu toplantının parti içi meselesi olduğu, seçim yasası uyarınca seçim kurulu başkanlığına tanınmış bir görev ve yetki bulunmadığından, bilgi mahiyetinde verilen dosyanın ilgimiz olmaması nedeniyle çağrı heyetine iadesine 22 Nisan 2016 tarihinde kesin olarak karar verildi”