Milli Eğitim'deki 15 günlük yarıyıl tatili sona erdi. Yarın milyonlarca öğrenci ders başı yapacak. Bu yıl ki yarıyıl tatili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla "ödevsiz" geçti. Bakan Nabi Avcı “Sömestir tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracağız” demiş ve öğrencilerin tatillerinin ödevlerle "zehir edilmemesini" sağlamıştı. Ancak ödev yapmasalar da birçok öğrenci bu kısacık tatilde bile 'çalışmak' zorunda kaldı. İşte onlardan sadece birisi...

FOTO:DHA - Sinan Arslan tatilini çay ocağında geçirdi.

ANNESİ FABRİKADA BABASI DA İNŞAATTA ÇALIŞIYOR


Manisada'da 7'nci sınıf öğrencisi, 14 yaşındaki Sinan Arslan, yarı yıl tatilini günlüğü 10 liraya çay ocağında çalışarak geçirdi. Şehzadeler Avni Gemicioğlu Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Sinan Arslan, yarı yıl tatilinde çay ocağında çalışarak aile ekonomisine katkı sağladı. 4 kardeşin en küçüğü olan Sinan, annesinin fabrikada, babasının da inşaatta çalıştığı için evde yalnız kalmamak için isteğiyle çalıştığını söyledi.

FOTO:DHA - Anne ve babası işçi olan minik Arslan 100 liradan fazla harçlık kazandı.


Utku Mahallesi Erler Caddesi'ndeki bir çay ocağında işini severek yaptığını ve günlük 10 lira kazandığını söyleyen Sinan Arslan, şöyle konuştu: "Babam inşaatta, annem de fabrikada çalışıyor. Evde yalnız kalmadığım için kendimi güvende hissediyorum hem de harçlığımı çıkarmış oluyorum. Zor bir iş değil. Sadece çay isteyenlere çay götürüyorum. Okul zamanında da ders çıkışlarından sonra bu çay ocağına çalışmaya gelirim. Ailem hiçbir zaman 'Git çalış 'diye zorlamadı ama evde yalnız kalmaktansa burada kendimi daha iyi hissediyorum. Çay servisi yapmayı da çok seviyorum. Çay götürdüğüm dükkanlarda beni sevgiyle karşılıyorlar. Çalışmaktan dolayı derslerim etkilenmiyor. Aksine hayatın zorluklarını öğrenerek, hayata sımsıkı sarılıyorum. Büyüyünce polis olmak gibi bir hayalim var. İnşallah olurum."