BİRLEŞİK Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman hakkında, 'Laiklik yeni anayasada olmamalıdır' sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunarak 50 kuruşluk tazminat davası açtı.

Birleşik Kamu-İş Sendikası üyeleri Ankara Adliyesi önünde bir araya gelerek, 'Laiklik Özgür Adam ve Birey Olmaktır' pankartı açtı. Grup adına konuşan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın bir konferansta Laiklik ile söylediği sözleri ve Kahraman'ın TBMM'de ettiği yemini hatırlattı. Kahraman'ın Anayasa'nın 24. Maddesinin son fıkrasına göre Anayasal suç işlediğini söyleyen Kütük, "TBMM Başkanlığı koltuğuna oturan davalının, bu makamdan bu sözleri sergileyebilmesi esef vericidir. O makamdan şerri düzen, teokrasi ve hilafet kaldırılmış, demokratik, laik, sosyal hukuk ve cumhuriyet düzeni inşa edilmiştir. Bu nedenlerle İsmail Kahraman'a Laiklik ilkesini hatırlatmak ve haykırmak, haksız fiilini mahkeme hükmü altına almak üzere sembolik 50 kuruş manevi tazminat davası açıyoruz" dedi.



Genel Başkan Hasan Kütük ve beraberindekiler daha sonra Adliye içerisine girerek TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

DHA