Ödüller TBMM tarafından düzenlenen törenle, 2006 yılında Hacı Boydak’a, 2008 yılında ise Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğine verildi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası iş adamı Hacı Boydak tutuklandı, Kimse Yok mu Derneği de kapatıldı yöneticileri tutuklandı. FETÖ’cülere verilen TBMM Üstün Hizmet ve Onur ödüllerinin geri alınıp, alınmayacağını soran CHP milletvekili Nurlu, "Ödüllere ilişkin siyasi yaklaşımlar, TBMM’nin onur ve haysiyetine büyük zarar vermektedir" dedi.

TBMM YÖNETMELİĞİNE AYKIRI

Meclis Başkanlığı, TBMM Onur Ödülü Yönetmeliğinin 7 nci maddesindeki “Devletin şahsiyetine karşı işlenen cürümlerden dolayı hüküm giyenler, kamu hizmetinden yasaklılar, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, TBMM Onur Ödülüne aday olarak belirlenemezler” hükmünü de hatırlatan Nurlu, “FETÖ’cülere verilen bu ödüller mutlaka geri alınmalıdır. Bu ödüller demokrasinin ve parlamentonun haysiyetidir” dedi. FETÖ’cülere verilen TBMM Üstün Hizmet Ödüllerinin hangi gerekçeyle verildiğinin de kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyleyen Nurlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde şu sorulara da cevap istedi:

- Bugüne kadar TBMM’den Onur Ödülü ve Üstün Hizmet Ödülü alan fakat FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hangileridir ?

- Kapatılan Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğine TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilmesine karar veren değerlendirme komisyonunda kimler görev almıştır ?

-FETÖ terör örgütü bağlantılı kişi ve kurumlara verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülleri geri istenecek midir?