Trafiği tehlikeye düşüren şüphelilerle ilgili ilk işlem dün Gayrettepe’de bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde yapıldı. Ramazan A. ve Gökhan U'ya tehlikeli araç kullanmak suçundan 200’er lira trafik cezası kesildi. Daha sonra şüphelilerin ehliyetlerine geçici olarak el kondu. Ayrıca bu iki kişi hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 179.maddesine göre yasal işlem başlatıldı. Ehliyetlerini geri almaları için "akıl sağlığı" raporu almaları gerekecek.

FOTO: Sozcu.com.tr / Spor otomobiliyle TEM'i kapatıp drift yapan Eren E. aracıyla bu pozu verdi. FOTO: Sozcu.com.tr / Spor otomobiliyle TEM'i kapatıp drift yapan Eren E. aracıyla bu pozu verdi.


O gün orada drift yapan araç sürücülerinden Eren E. Sozcu.com.tr'ye konuştu: Bize maganda demeyin...

İstanbul'da TEM otoyolunda yaşanan drift çılgınlığını gündeme taşıyan Sozcu.com.tr, "Sizce bu kişilere ne demek gerekir?" diye okurlarına sormuş ve birbirinden ilginç yorumlar gelmişti. O gün TEM'i kapatıp drift yapanlar arasında olan Eren E. haklarında yapılan yorumlara 'alındıklarını' söyleyerek, "Sorun toplumsal bence. Bizim gibi araç tutkunları için ayrılmış bir alan bulunmaması... İstanbul Parkımız vardı, kısa bir süre önce girişler yasaklandı. 50-100 TL verip biz ve diğer arkadaşlar pisti kullanıp istedikleri gibi rahat rahat eğlencelerini hobilerini yerine getiriyordu ama son zamanlarda bunun yasaklanması ile birlikte bizim için bu olay  toplumsal bir sorun haline geldi. Takdir ederseniz ki düğün konvoyunda yapılan hareketin yanlış olduğunun bilincindeyiz diğer arkadaşlarımın da röportajlarında söylediği gibi 'genciz, gençliğimize verin' Düğün konvoyu için orada toplandığımızda bu tür sorunların çıkacağı açıkçası hesaplanmadı. Altımızdaki arabalar pist arabası, bunun da farkındayız ama cümlemin başında da söylediğim gibi kullanabileceğimiz bir pist maalesef bulunmuyor. Bu eğlencelerimizi boş olan TIR garajlarında yapıyorduk. Devletimizden tek isteğimiz var, biz ve bizim gibi araç tutkunu gençlerin artık elinden tutmalı, bir pist açmalı ya da İstanbul Park tekrardan faaliyete girmeli.

İLGİLİ HABERTEM otoyolunu kapatıp drift yaptılar!TEM otoyolunu kapatıp drift yaptılar!

"BUGÜNE KADAR KİMSENİN NE CANINA NE DE MALINA ZARAR VERMEDİK"



Ülke olarak sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Biz de kendimize spin atmayı eğlence haline getirdik ama yine konu ayrı yere çıkıyor. Spin atacak özel pistler yok. Yaklaşık 2.5 yıldır s2000trclub adlı grupta yer alıyorum. Ne ben ne de diğer arkadaşlarım bu zamana kadar hiç kimsenin ne malına ne de canına zarar vermedi. Yaptığımız bir hata için ülkede resmen terörist ilan edilmemiz bizi gerçekten çok üzdü. Oysa biz araba kültürüne can vermiş, gönül vermiş Türk gençleriyiz" dedi.

tem-i-kapattilar-ic-nezaret FOTO: Sozcu.com.tr / Tehlikeli araç kullanmaktan hakkında işlem yapılan Ramazan A. nezarethanede bu pozu verdi.