İstanbul’da TEM otoyolunda yaşanan drift çılgınlığı amatör kameraya yansıdı. Trafiği felç eden çılgınlık, geçtiğimiz günlerde spor araba fotoğrafçısı Ö. Ö.’nün düğün konvoyunda yaşandı.

İşte yol kapatıp trafiği tehlikeye düşüren bu şahıslar için sizden gelen değerlendirmelerden bazıları;

Sözcü gazetesi,

bu adamlar bu halleriyle her ne kadar zavallı görünse de ortada başka bir acziyet daha var,

Bu adamlar spor otomobil merakı ile satışı serbest olan bu otomobilleri almışlar, fakat bunu kullanabilecekleri "parasıyla" girebilecekleri doğru düzgün pist yok.

bu sorun sadece istanbul için geçerli değil tüm türkiye'de böyle bu durum

amerikada binlerce avrupada yüzlerce pist var tr de ise yok (autodrom u pistten saymak, körfez pistine ulaşmak, istanbulpark a ise girmek imkansız)

bu durum tüm türkiye için geçerli

belediyeler neye para harcamıyor ki 2 km lik bir pist yapamasın

"tosfed" pistleri tasarlar, belediyeler ya da başka bir ilgili devlet kurumu bunları rahatlıkla yapabilir ve birileri işletir.. bu ne kadar zor olabilir ki?

vatandaş girsin oraya versin 50 lira 100 lira ister spin atsın ister slide ister grip ister drift yapsın, hatta takla atsın kimseye zararı olmaz.

vatandaş gazını gitsin pistlerde atsın, hem otomobil kültürü gelişir hem bu adamlar gelişir, hem ileri sürüş tekniği yaygınlaşır. bir sürü doğrudan ya da dolaylı katkısı olur..

saygılarımla

***

Vin Diesel Özentisi ( VIDÖZ )

Toplu Tekerlek ( TOPTEK )

Asfalt Magandasi ( ASMAGA )

Ici bos insan ( IBI )

Altin semer giyse essek gene essek ( ASGENE )

Hayati filim zanneden karaktersizler ( HAFIZKAR )

Saygilar

Cenk D.

 

***

Son yıllarda bu ülkede görevini yeterince yapmayanlar arasında trafik yetkilileri gelmektedir.Emniyet şeridini sürekli ihlal edenler mi, gece sis farlarını şehir içinde ve şehirlerarası yollarda gözünüzün içine sokanlar,özellikle yaz aylarında bangır bangır müziklerini herkese duyurma çabasında olanlar ve sizin haberinizdeki gibi meydanı boş bulanların cirit attığı bu yollar kontrolsüzlük,denetimsizlik ve cehaletten bu haldedir...

Saygılarımla Asım T.

***

Bunda garip ya da ahlaksızca bir durum yok. Parası olan herkes trafiği kapatabilir. Orada trafikte bekleyen pis fakirlerin acelesi varmış, hastası varmış, işe yetişecekmiş (!) hiç bir önemi yok.

Burak D.

***

Ahlaki yozlaşmanın, kapitalizmin vahşiliğinin ve ülkedeki adaletsizliğin başıboşluğun net ifadesidir. Belediye başkanına rest çeken, polise kafa tutan oto yıkama çeteleri gibiler...

Muhammed Ali Ç.

***

Şimdi bunu yapanlar haber oldukları için mutlu , yaptıkları da yanlarına kaldığı için gururla insanların hayatlarına kast ederek , trafikte makas atamaya devam edeceklerdir.
Bu ülke bu kadar sahipsiz olmamalı , halkına her yerde sahip çıkmalı , evinde , yolda, işinde yaşam mücadelesi verdiği her ortamda….

Selamlar.

Hakan Ö.

***

Bunlara maganda demiyelimde ne diyelim Mahmut mu diyelim =) şaka şaka

Ben hep böylelerine trafik teröristi diyorum.

Teşekkürler

İyi Çalışmalar.

Onur A.

***

Bence akıl sağlıkları kontrol edilip araba kullanma ehliyetleri sorgulanmalı.

Bülent B.

***

Sn. Sözcü gazetesi,

Düşüncemizi aktarma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim.

Bu ve bunlar gibi "ZOMBİ" lerin sebep oldukları zararlar sadece maddi değil manevidir de. Türkiye, her konuda vurdumduymaz ve birbirine saygısız, sevgisiz bir halk güruhunun elinde kalmıştır.

Ehliyetleri en az 1 yıl askıya alınıp arabaları kilitlenmelidir. Yüksek para cezası da kesilmelidir. Bunlara ek olarak 1-3 ay gibi bir hapis cezası da verilebilir.

Geçenlerde yarışanlar gidip içinde çoluk çocuk taşıyan bir arabaya vurarak yaralanmalarına belki ölmelerine veya hayat boyu sakat kalmalarına sebep olmuşlardı. Burada kaza olmasa yol kapatma da olsa, "keyfin için yolu kapatarak trafik tıkanıklığına neden olamazsın?" demek adına ağır cezai işlem yapılmalı. Sahipsiz olmamalı yollar. Kimsenin yanına kalmamalı yaptıkları. Yoksa çoğalırlar.

Saygılarımla,

Ahmet Y. Ü.

***

"Egzoz gazı yutmaktan şirazesi kaymış tekerlek beyinliler..." Bunların plaklarını alıp ceza göndertmek lazım şöyle sağlam bi şekilde

Mustafa Ç.

***

Merhaba,

Haberde belirtilen ve her gün farklı şekilde karşımıza çıkan bu insanlara artık maganda hafif kalıyor, belki de çok kullanıldığından ve sayıları her gün arttığı için değerini yitirmiştir.

'Cehalet soytarıları' nasıl ? ağız dolusu ve kulak tatmin edici bence...

İyi çalışmalar.

Yahya D.

***

Otoyolun kapatıldığı sırada, yolda bekleyen arabarın oluşturduğu kuyruğu gören polis olmadı mı? Afganistan'daki olabilecek görüntüler diyeceğim ama, bilmem orada lüks araba var mı? Katar, Kuveyt'te de bu tür görüntülere raslanır ama Almanya'da ya da İsviçre, Avusturya'da olmaz.

Sevgilerimle.

İsmet Y.

***

Şimdi bu magandalar bunu yapıyor ama neye güvenerek yapıyorlar? Türkiye'de cezalar yeterli olmadığı için ya da amcası dayısı olduğu için. Bencil, patavatsız insanlar. Kolaysa gelip Avrupa'da yapsınlar bunu. Sonucunu görmek isterdim doğrusu.

Y. Ünver

***

temi-kapatip-drift-yaptilar-880-2

TEM'İ KAPATTILAR


Ö.’nün düğününde bir araya gelen driftçiler bir birinden lüks araçlarla bir süre trafikte tur attı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçen düğün konvoyu TEM otoyolunu trafiğe kapattı. Yan yana durarak arkadan araçların gelişini engelleyen konvoydakiler aniden otoyolda drift yapmaya başladı. Gelin arabasının da katıldığı drift çılgınlığı dakikalarca sürdü.

temi-kapatip-drift-yaptilar-880-3

Kısa sürede uzun trafik kuyruğu oluşurken araçlarından inen sürücüler şaşkın bakışlarla drift yapan düğün konvoyunu izledi. Otoyolda bir süre drift yapan çılgın sürücüler bir süre sonra trafiği açarak yollarına devam etti.

İHA

İLGİLİ VİDEOAşırı hız, dikkatsizlik, kural ihlali...Aşırı hız, dikkatsizlik, kural ihlali...