TEOG 2016 - 2017 1. dönem sınavları ilk oturum sona erdi ve Bugün yani 24 Kasım'da öğrenciler ikinci gün oturumunda sınav oluyorlar. İlk gün Türkçe, Matemqatik ve Din Kültürü testlerini çözdüler. Şimdi öğrenciler ve veliler heyecanla MEB'den gelecek TEOG soru ve cevapları açıklamasını bekliyor. Öğrenciler doğru ve yanlışlıklarını kontrol ederek tahmöini TEOG puan hesaplaması yapabilecekler.

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?


Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de TEOG soru ve cevapları ikinci oturum sonrası ilan edilecek. Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Dil sınavlarının soruları ile cevapları 24 Kasım Perşembe 2. oturumun ardından öğleden sonra yayımlanacak. Ayrıca eba.gov.tr adresinden de soruların çözümleri canlı yayında izlenebilecek.

TEOG PUAN HESAPLAMA


Tahmini doğru ve yanlış sayılarınızı "teog-puan.hesaplama.net" adresindeki TEOG puan hesaplama aracına girerek tahmini sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dâhil edilecektir.

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

İLGİLİ HABERTEOG soru ve cevapları EBA'da - EBA girişTEOG soru ve cevapları EBA'da - EBA giriş


İLGİLİ HABERTEOG'a 7/24 WhatsApp'la hazırlanıyorlarTEOG'a 7/24 WhatsApp'la hazırlanıyorlar