TEOG 2016 - 2017 1. dönem sınavları ilk ve ikinci oturum gerçekleştirildi. 23 ve 24 Kasım itibariyle öğrenciler TEOG 1. dönem sınavlarına girdiler ki bunlar Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce, Fransızca, Almanca Yabancı Dil sınavlarıdır. Peki öğrenciler TEOG sonuçlarının açıklanması öncesi sınav performanslarını ölçebilecekler mi? Bunun için TEOG soru ve cevapları yayımlanacak ama öğrenciler ve veliler TEOG soru ve cevaplarının en zaman yayımlanacağını merak ediyor.

TEOG SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?


Geçtiğimiz sene TEOG soru ve cevapları ikinci oturum sonrası açıklanmıştı ki 2016 -2017 TEOG 1. oturum sınav soruları ve cevapları da 24 Kasım'da yapılacak TEOG 2. oturum sonrasında yayımlanacak. Öğrenciler soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ile doğru ve yanlışlarını tespit edip sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebilecekler.

İLGİLİ HABEREBA TEOG soru ve cevapları: EBA videolu çözüm - EBA giriş için tıklayınızEBA TEOG soru ve cevapları: EBA videolu çözüm - EBA giriş için tıklayınız

TEOG PUAN HESAPLAMA


Tahmini doğru ve yanlış sayılarınızı "teog-puan.hesaplama.net" adresindeki TEOG puan hesaplama aracına girerek tahmini sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dâhil edilecektir.

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?


Öğrencilerin yarınki oturum sonraı merakla bekleyeceği TEOG sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair MEB'den kesin bir tarih verilmiş değil. Ancak TEOG kılavuzunda verilen bilgilere göre TEOG sonuçları 2017 Ocak ayı içinde ilan edilecek.

İLGİLİ HABERTEOG'a 7/24 WhatsApp'la hazırlanıyorlarTEOG'a 7/24 WhatsApp'la hazırlanıyorlar


İLGİLİ HABERTEOG sınavına hazırlık rehberi!TEOG sınavına hazırlık rehberi!


İLGİLİ HABER'İlk TEOG sınavı iyi değerlendirilmeli''İlk TEOG sınavı iyi değerlendirilmeli'