THY'nin Bodrum Milas Havalimanı'ndan bugün saat 10:00'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na sefer yapması planlanan yolcu uçağında yaşanan ve saatler süren rötar, vatandaşları çileden çıkardı. Yaklaşık 3 saat süren gecikme sonrası kalkış için hazırlanan uçak bu kez de pist başından dönünce vatandaşlar kabin görevlileriyle tartıştı. Uçak personelinin el bagajı bölümlerinde çanta araması bazı yolcuları 'Acaba bomba mı arıyorlar' diye tedirgin etti.

Edda SÖNMEZ / İSTANBUL

UÇAKTA CENAZE DE VAR


2 buçuk saatten fazla süre alanda bekletilen yolcular yetkililerle tartışırken, uçakta cenazesi olduğu öğrenilen bir yolcu da gözyaşlarına hakim olamadı.

Bazı vatandaşlar ise dün akşam saat 22:00'daki THY uçağının da hâlâ kaldırılmadığını iddia ederek, dün geceden bu yana havalimanında beklediklerini söyledi.

UÇAĞA BİNMEK İSTEMEDİLER


Uçaktaki arızanın ne olduğunu öğrenmek için alandaki THY  yetkililerine giden vatandaşlara, "uçağın kanatlarında bir problem olduğu" söylenildi. Vatandaşlar ise bunun üzerine uçağa binmek istemediler ancak, yine de aynı uçağa alındılar. Yolcuların uçaktaki bekleyişi sürüyor. Sozcu.com.tr'ye ulaşan bir yolcu, "Hayatımız tehlikede" diyerek yaşadığı korkuyu aktardı.

"UÇAĞIN KAPORTASI ÇİZİK, PİLOT ÇOK UÇTU, UÇAK BURNUNU VURDU... "


Uçağın içinde bulunan ve yaşadıkları durumu anlatan yolcular, dün akşam uçuşu iptal edilen uçak için kendilerine "Önce uçağın kaportasının çizik olduğunu, sonra pilotun 80 saatten fazla uçtuğunu, son olarak ise uçağın burnu vurduğunu" söylediklerini ifade ettiler.

KALKIŞ YAPILACAKKEN PİST BAŞINDAN DÖNDÜ, YOLCU ÇILDIRDI


Yaklaşık 3 saat süren rötar sonrası, yolculara yaşanan arızanın giderildiği söylendi. Bunun üzerine uçak kalkış için piste çıktı. Ancak tam bu sırada yolculara yeniden kalkışın iptal edildiği söylendi. İptalin sebebini soran yolculara, "Uçaktaki bir kadın yolcunun indiği ve kalkıştan önce onun çantalarının bulunması gerektiği" söylendi.

FOTO: Vatandaş kamerası / Kabin görevlileri uçakta çanta araması yaptı.


Bir kez daha ertelenen sefer vatandaşları isyan ettirdi.

İŞTE YOLCUNUN ÇILDIRDIĞI ANLAR: