TSE, otellere "Helal Uygunluk Belgesi" veriyor. Belgeyi alabilmek için, yerine getirilmesi gereken şartlar var. Bu tür otellerde, “Helal gıda olması, içki bulunmaması, personelin islami kurallara göre giyinip, davranması, helal sahil bandının olması, etkinliklerin de haremlik selamlık olarak ayrılması” gerekiyor. TSE’nin standart yönetmeliğini, bu yılın Şubat ayında yayınlandığı ortaya çıktı.

6 YAŞINDA NİKAH DÜŞER

Yönetmelikteki en çarpıcı standart ise “6 yaşın üzerindeki çocuklar için de, hemcins ayırımına riayet edilmeli” maddesi oldu. Böylece bir devlet kurumu, 6 yaşındaki çocuklarda da cinsiyet ayrımı ve haremlik-selamlık uygulamayı, standart olarak kabul etti. Böylelikle 6 yaşındaki bir çocuk da oteldeki etkinliklerde hemcinslerinden ayrı olacak. Havuza da ayrı girecek.

Milli Gazete yazarı ve Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız’ın da çocukların altı yaşından itibaren nikah düşebileceği yönündeki fetvası büyük tepki çekmişti. Sivil Toplum Örgütleri suç duyurusunda bulunmuş, Yıldız da kendisini “Evlilik akdi ile fiili evlilik ayrı hususiyetlerdir” diye savunmuştu. Suç duyuruları ise takipsizlikle sonuçlandı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tepkiler üzerine, “Çocuk yaşta kız çocuklarının evlendirilmesinin İslam dinine uygun olmadığı” açıklamasını yapmıştı.