Darbe girişiminin ardından halk meydanlara indi. İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde yüzbinlerce kişi sokaklara çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere hükümet kanadından halka 'meydanlara çıkın' çağrısında bulunulmuştu.

 

İstanbul'da Kısıklı'daki evinden seslenen Erdoğan, burada sokağa çıkın çağrısını yineledi.

Başlıksız-1

Askerin darbe girişimi üzerine sokaklara dökülen vatandaşlar Vatan Caddesi’ne akın etti. Darbenin önlenmesini kutlayarak tek yürek olan vatandaşlar havai fişek atarak halay çekti.

İzmir İzmir


İBB'den yapılan açıklamada, Pazartesi gününe kadar ulaşımın ücretsiz olacağı bilgisini verildi.

 

Ankara Kızılay Ankara Kızılay


İzmir'de ise yine benzer görüntüler vardı. Konak Meydanı Tarihi Saat Kulesi önünde yer alan İzmir Valiliği önünde toplanan İzmirliler, dün geceden bu yana demokrasi nöbetini sürdürdü.

İzmir İzmir


Ellerinde Türk bayrakları binlerce kişi, darbe girişimini protesto ederek, tekbirler getirdi. Meydana kurulan sinevizyondan son gelişmeleri an ve an takip eden vatandaşlar, hep bir ağızdan darbe karşıtı sloganlar attı.

Taksim meydanı Taksim meydanı


Ankara'dan da benzer görüntüler vardı. Kızılay Meydanı'nda toplanan kalabalık, askeri kalkışmayı protesto etti.

Van Van


Balıkesir'de binlerce insan darbecilere karşı demokrasi için yürüdü. Balıkesir'de düzenlenen demokrasi yürüyüşü AHP Meydanı'nda başladı. Buradan mehter eşliğinde ellerinde bayraklarla vatandaşlar Balıkesir Valiliği önüne kadar yürüdü.

Balıkesir Balıkesir


Diyarbakır'da bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingle darbe girişimini protesto etti. Protestocular Türk bayrakları taşıyıp, tekbir getirdi. Diyarbakır'da bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingle darbe girişimini protesto etti. Protestocular Türk bayrakları taşıyıp, tekbir getirdi.


Bitlis'in Ahlat ilçesinde askeri kalkışmaya tepki olarak 3 gün boyunca Bitlis'in Ahlat ilçesinde askeri kalkışmaya tepki olarak 3 gün boyunca "demokrasi nöbeti" tutulacak.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Erzurum'da düzenlenen 'bayrak yürüyüşü'ne katılan binlerce Erzurumlu, polisevi önünde saatlerce demokrasi nöbeti tuttu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Erzurum'da düzenlenen 'bayrak yürüyüşü'ne katılan binlerce Erzurumlu, polisevi önünde saatlerce demokrasi nöbeti tuttu.


Sivas Kent Meydanı Sivas Kent Meydanı


Samsun Samsun


Foto: Reuters Ankara Foto: Reuters Ankara


Zonguldak Zonguldak


 İstanbul Taksim Meydanı İstanbul Taksim Meydanı


Konya Konya


Siirt Siirt


Antalya Antalya


Bursa Bursa


Afyonkarahisar


Burdur Burdur


Denizli Denizli


 

Hatay-Reyhanlı Hatay-Reyhanlı


58

Kosova

Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'de Kosova Demokratik Türk Paritisi - (KDTP) girişimiyle gerçekleşen Türkiye'ye destek yürüyüşüne binlerce Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı vatandaş katıldı.