İstanbul'da 1.5 yıldır uygulanan asayiş "Yeditepe Huzur Uygulaması" Türkiye geneline yayıldı.

h4

Dün akşam Türkiye genelinde 81 ilde 5 bin 863 ekip, 40 bin 507 personel, 7 helikopter, 10 deniz aracı, 138 dedektör köpeğin katıldığı "Türkiye Huzur" operasyonu gerçekleştirildi.

h5

Uygulamaların İstanbul ayağında İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan uygulama noktalarını denetledi.

h2

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce her gün bir ilçede, 15 günde tüm il genelinde yaptığı uygulamalara dün gece de devam etti.

h6

İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan'ın göreve başlamasıyla projelendirilen çalışma 39 ilçede eş zamanlı düzenlendi.

h1

"Yeditepe Huzur Uygulaması" adıyla 1.5 yıldır devam eden çalışmalar başarılı sonuçlar vermesi, dün akşam bir ilkin yaşanmasına sebep oldu.

h7

Asayiş ağırlıklı uygulama Türkiye geneline yayıldı. Öncelikli olarak asayiş suçlarını işlenmeden önlemeyi amaçlayan uygulamalar dün akşam 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


İSTANBUL'DA 5 BİN POLİS

Uygulamaların İstanbul ayağı  200 noktada gerçekleştirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nce planlanan uygulamada, farklı şubelerde ve ilçelerde çalışan 5 bin görev yaptı. İstanbul'un güvenliği için, kentte akşam görev yapan polisler, uygulama dışı bırakılarak rutin görevlerine devam etti.

FOTO: DHA FOTO: DHA


GBT TARAMASI YAPILDI

İl genelinde, sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde yapılan huzur uygulamasında, şüpheli araç ve yayalar durduruldu. Genel Bilgi Tarama (GBT) sistemi üzerinden suç kayıtlarına bakılan şüphelilerin üst aramaları yapıldı.

h3

Üzerinde suç unsuru bulunan yada haklarında yakalama kararı olan şüphelilerii gözaltına alındı. Uygulamada "Deniz Polisi" de, özel tekne ve yatlarda GBT uygulaması yaptı.

FOTO: DHA FOTO: DHA


İL EMNİYET MÜDÜRÜ DENETLEDİ

İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan uygulama noktalarını bizzat gezerek  polisleri denetledi. Kritik noktalarda görevli polis noktalarını da inceleyen Mustafa Çalışkan güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda uyarılarda bulundu. Suç ve suçlularla mücadeleye aralıksız devam edileceğini vurgulayan Mustafa Çalışkan, uygulamaların amacının, suçlara işlenmeden engel olmak olduğunu ve İstanbulluların huzurunu sağlamayı hedeflediğini belirtti.

FOTO: DHA FOTO: DHA


ÇALIŞKAN'IN YARDIMCILARI

Uygulamada, Dr.Mustafa Çalışkan'ın yardımcıları da denetim noktalarını gezerek, yaşanacak olumsuzluklara engel olmaya çalıştı. Devam eden uygulamanın gecenin ilerleyen saatlerinde sonlandırılacağı öğrenildi.
huuzzzz

 POLİS HELİKOPTERİ DENETİM YAPTI

Uygulamaya farklı birimlerden çok sayıda ekip katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.