TBMM eski başkanı Hüsamettin Cindoruk'un liderliğini yaptığı Milli Merkez oluşumunu anlatan eski bakanlardan Ufuk Söylemez, 'siyasallaşın, partileşin' diye müthiş bir baskı gördüklerini söyledi. Söylemez, "Muhtemelen Ankara'dan böyle bir şey çıkacak yani" dedi. AKP içerisindeki kavga ile ilgili de konuşan Söylemez; Bülent Arınç, Hüseyin Çelik isimleri için de ilginç "göndermelerde" bulundu. Söylemez Arınç ve Çelik gibi "AKP küskünleri" ile ilgili "İçimden geçeni söylesem ayıp olur şimdi. Ne olmasıyla ilgili. Bunu bekliyorsanız eğer bunlar yeni bir parti kurar, az ihtimal olsa bile başarılı olmaz, küskünler hareketi olur. Çoğu insan vermez onun için cesaret edemezler, başka cesaret edebilecekleri şeyler var onları da burada söylemeyeyim" dedi.

FOTO:DHA - Ufuk Söylemez yeni parti çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.


Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) konuğu olan ekonomiden sorumlu devlet eski bakanı ve Milli Merkez Ankara Temsilcisi Ufuk Söylemez, yeni bir siyasi partinin sinyalini verdi. ANSİAD'ın 2016 yılı 3'üncü olağan toplantısında konuşan Ufuk Söylemez, bugünlerde kendisine 'nasılsın' diye sorulduğunda 'Türkiye'den halliceyim' diye yanıt verdiğini kaydetti.

MİLLİ MERKEZ'E 'PARTİLEŞİN' BASKISI


Milli Merkez oluşumu hakkında bilgiler veren Ufuk Söylemez, siyasi partiler üstünde bir kuruluş olduğunu ve başkanlığını TBMM eski başkanı Hüsamettin Cindoruk'un yaptığını söyledi. Türkiye'nin milli meselelerinde, Kıbrıs'tan bölünme anayasasına kadar her türlü konuda ulusal davaya sahip çıkmak için yurtsever aydınların biraraya geldiği bir oluşum olduğunu belirten Söylemez, şöyle dedi: "Ama bu PKK bildirisine imza atan aydınlar gibi değil. Her biri siyasi, devlet adamı olarak rüştünü ispatlamış insanlar, partiler üstü bir demokratik Kuvayi Milliye hareketidir. Bu bir siyasi parti değil şu aşamada, ama müthiş bir baskı var üzerimizde 'siyasallaşın, partileşin' diye. Düşünüyoruz, 'Türkiye'de muhalefet yeterli mi acaba' diye. Bakıyoruz biri Allah sağlık versin, ameliyat geçiriyor, 'çok iyiyim' diyor ama konuşurken bile sesi iyi çıkmıyor. Öbürü işte kendi parti içi kavgalarla uğraşıyor. Türkiye'nin alternatife de ihtiyacı var, heyecan verecek. 'Bunlar gelirse bu işi yapar' diyecek, maceracı, ideolojik saplantısı olmayan, devlet deneyimi olan, vatan millet için aşk dolu bir kadronun gelip bu işe el atması lazım. Bu şu anda gözükmüyor, bize büyük baskı var."

MUHALEFETE ELEŞTİRİ


Vefat eden Kamer Genç'in de bu oluşumda yer aldığını belirten Söylemez, "Sen bir parti üyesi, yöneticisi olabilirsin ama Milli Merkez'e geldiğinde parti şartlarını bırakacaksın. Milli mesele diyeceksin. Bu bakımdan böyle bir yapı kuruldu. Kamer Genç'i kaybettik. Tam bir vatansever Türk evladıydı. Onun dışında kadro aynen duruyor" dedi.

MUHALEFETİ İZLİYORLAR


Milli Merkez'deki isimlerin daha çok toplumun tanıdığı, eski bakanlardan, ilahiyatçılardan, sağdan soldan yazarlar, yüzde 90'ı tanınan insanlar olduğunu anlatan Ufuk Söylemez, "Hepsi de vatan için kendini ortaya atabilecek, bir şey beklemeyen insanlar. Bunun partileşmesine çalışıyorlar bazı arkadaşlar, biz biraz acele etmemeye çalışıyoruz, amacımız ülkenin yararı, doğrusunu bulmak. Muhalefet partilerinde yönetim değişikliği olur mu, olmaz mı izliyoruz" diye konuştu.

"ANKARA'DAN BİR ŞEY ÇIKACAK"


Her gün bir şehit cenazesi kalktığı ve gencecik vatan evlatlarının yaşamlarının baharında gittiklerini dile getiren Söylemez, "Bu ülke için gidiyorlar. Bir taraftan da çözüm, ülke öyle bir noktaya gelmiş ki. Bunun içinden çıkacak bir demokratik Kuvayi Milliye ruhu lazım bana göre. Ben bunu arıyorum. Bir şey yapmamız lazım. Biz de katkı vereceğiz. Muhtemelen Ankara'dan böyle bir şey çıkacak yani. Bu arayışlar çok yaygın Ankara'da. Bir tabela partisi olmak hiç kimseye fayda getirmez. O bakımdan toplumun da bunu istemesi lazım. Ben böyle bir birlikteliğe sıcağım" dedi.

FOTO:depophotos - Söylemez AKP içerisindeki "küskünler hareketi" için de çarpıcı imalarda bulundu.

AKP'DE KÜSKÜNLER HAREKETİ OLUR


AKP'de Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi isimlerin açıklamaları ve yeni bir parti olasılığının da sorulduğu Söylemez, "İçimden geçeni söylesem ayıp olur şimdi. Ne olmasıyla ilgili. Bunu bekliyorsanız eğer bunlar yeni bir parti kurar, az ihtimal olsa bile başarılı olmaz, küskünler hareketi olur. Çoğu insan vermez onun için cesaret edemezler, başka cesaret edebilecekleri şeyler var onları da burada söylemeyeyim" diye konuştu.