İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Sunay Hasanov ve Kenan Rafiyev katıldı. Olaydan yaralı olarak kurtulan Beatrice Babiry ise sınırdışı edildiğinden duruşmaya katılamadı. Şüpheli Kenan Rafiyev, Beatrice Babiry ile aracı vasıtasıyla tanıştığını belirterek, "Eğlenmek için Sunay'la dışarı çıkmıştık. Daha önce Beatrice bana telefon numarasını vermişti. Tekrar ilişkide bulunmak istedim, kabul etti. Anlaştığımız para karşılığı ilişkiye girdik. Beatrice ilişki sırasında küfretti. Boğazını sıktım. Baktım, kötü oluyor bıraktım. Yeniden küfredince suratına vurdum. Yarı baygın halde bıraktım" dedi. Üzerini giyip telaşla odadan çıktığını söyleyen Rafiyev, "Ölen Violet, 'Kardeşim nerede' diye sordu. Seslendiğinde cevap vermeyince üzerime yürüdü, bağırdı. Bağırınca vurdum. Sunay'a susturmasını söyledim. Tekrar odaya geçip Beatrice'ye vurdum" diye konuştu. Beatrice Babiry'inin kimseye haber vermemesi için telefonunu aldığını belirten Rafiyev, Kars'a bilet almak istediklerini, bulamayınca geceyi otogarda geçirdiklerini, yola çıktıklarında da Tokat'ta yakalandıklarını belirtti. Rafiyev, "Şikayetçinin rızası dışında ilişkiye girmedim. Diğer sanığa öldürmesi için de talimat vermedim" dedi.

"ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM, SESİNİ KESMEK İSTEDİM"

Sanık Sunay Hasanov da, ölen Violet Nantaba ile ilişkiye girdikleri esnada Kenan Rafiyev'in gelerek gitmeleri gerektiğini söylediğini belirtti. Hasanov, Violet kardeşinin yanına gitmek istediğinde Kenan Rafiyev'in ona vurduğunu belirterek, "Violet'i susturmaya çalışırken ağzını kapattım. Elimi ısırdı. Bağırmaya çalıştı, küfretti. Yerdeki kabloyu savurdu. Ben de elinden alıp susturmak için boğazına doladım. Sıktım, sesi kesildi. Bayıldı zannettim. 'Siz Azeriler hırsızsınız' diye küfretti. Anneme Türkçe küfretti. Öldürmek istemedim, sadece sesini kesmek istedim" diye konuştu. Mahkeme, maktül Violet'in otopsi raporunun gönderilmesi için yazı yazılmasına ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, öldürülen Violet Nantaba ile Beatrice Babirye'nin kardeş oldukları, Türkiye'ye turist olarak geldikleri, Aksaray'da kiracı olarak oturdukları, geri dönüş parasını biriktirmek için erkeklerle para karşılığında cinsel ilişkiye girdikleri anlatıldı. Kızkardeşlerin, 31 Ağustos 2016'da şüpheliler Kenan Rafiyev ve Sunay Hasanov ile toplam 340 lira karşılığında cinsel ilişkiye girdikleri belirtildi. İddianameye göre öldürülen Violet şüpheli Sunay Hasanov ile Beatrice ise Kenan Rafiyev ile ilişkiye girdi. Kenan Rafiyev, şikayetçi Beatrice ile ikinci ilişkiye rızası bittiği halde boğazını sıkarak yüzünü ve vücudunu yumruklayarak zorla devam etti. Şüpheli Kenan Rafiyev, Beatrice'in bağırması üzerine telefonunu ve 300 lira parayı aldı. Sesleri duyarak kardeşini soran diğer odadaki Violet'i de yumrukladı. Daha sonra da diğer şüpheli Sunay Hasanova'ya "Sustur şunu, kimse duymasın" dedi. Bunun üzerine Sunay Hasanov, Violet'in önce boğazını sıktı, sonra da vantilatör kablosuyla boğarak ölümüne neden oldu. Evden kaçan her iki şüpheli, Azerbaycan'a gitmek üzere bindikleri otobüste Tokat, Reşadiye'de yakalandı. Şüpheli Kenan Rafiyev hakkında "Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, gece vakti konutta yağma, nitelikli cinsel saldırı, cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak, yaralama" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile toplam 11 yıldan 30 yıla kadar hapsi istendi. Sunay Hasanov'un ise "Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, bıçak ve diğer aletleri izinsiz olarak alma satın alma taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

DHA