MHP'de Devlet Bahçeli'ye bayrak açarak genel başkan adayı olan Ümit Özdağ, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin verdiği olağanüstü kongre kararıyla ilgili olarak, "Yargıtay’dan olumlu bir karar çıktı. En önemli engellerden birisi kalkmış oldu. Sayın Genel Başkan Yargıtay kararına saygı duyacaklarını ifade etmişti. Kurultayımız en yakın zamanda ve demokratik hukuk devleti kuralları içerisinde MHP’nin geleneklerine uygun, karşılıklı saygı çerçevesinde gerçekleşecek." dedi.

CNN TÜRK canlı yayınında konuşan Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

Yargıtay’dan olumlu bir karar çıktı. En önemli engellerden birisi kalkmış oldu. Sayın Genel Başkan Yargıtay kararına saygı duyacaklarını ifade etmişti. Kurultayın kısa zamanda ve demokratik hukuk devleti kuralları içerisinde MHP’nin geleneklerine uygun, karşılıklı saygı çerçevesinde gerçekleşmesi için süreç başladı. İnşallah yanılmam ve kısa zaman içinde kurultay gerçekleşir. Bu aynı zamanda Türkiye’de hukuk için de büyük bir başarı kabul edilmesi gereken bir karardır.

Bu sürecin nasıl Saray tarafından, hükümet tarafından siyasallaştırılmak istendiğini yaşadık. Yine yargı üzerinden yasadışı baskıların oluşturulmaya çalışıldığını gördük. Bütün Türkiye Yargıtay’dan çıkacak kararı bekliyordu. Nihayet karar bu şekilde çıktı. İnşallah daha sonrası daha güzel olur. MHP kurultayı 5,5 – 6 aydan beri devam eden bir süreç, bu süreç içindeki bütün olumsuzluklara rağmen kurultay süreci yine olabildiğince karşılıklı saygı ve tarafların hukukunu kabul etme çerçevesinde gerçekleşti.

"KIRGINLIKLARI AŞTIK"


Bütün sıkıntılara rağmen, çok büyütülmemesi gereken kırgınlıklar olabilir. Aşılmıştır, üzerinde fazla durmaya gerek yok diye düşünüyorum. Türkiye’de hâkimler olduğunu gördük. Özellikle Ergenekon adı verilen casusluk operasyonuyla yargı ahlakının, yargı etiğinin, hukuk devletinin yıkılma sürecine rağmen buna direnen hukukçular olduğunu görmek çok güzel.