Van'da belediye karşısındaki Tugay kavşağı yakınlarında dün akşam saatlerinde Patnos ilçesi istikametinden Erciş istikametine gelmekte olan ve plakası alınamayan damperli bir kamyon içersinde bidonlara doldurulmuş yaklaşık 4 ton mazotla güçlendirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi. Bomba imha uzmanları tarafından kamyondaki bombalara bağlanan düzenekler dikkatli bir şekilde tek tek kesilip iptal edildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Kamyonda bulunan yaklaşık 4 ton bombanın daha sonra güvenlik önlemleri atında bir araziye götürülerek imha edileceği belirtildi. Bu arada Ağrı-Van kara yolu tekrar trafiğe açılırken, ilçe halkı da derin bir nefes almış oldu.

FOTO:DHA - Kamyon Emniyet binasının otopartına çekildi. FOTO:DHA - Kamyon Emniyet binasının otopartına çekildi.

KAMYON EMNİYETE GETİRİLDİ


PKK'lı teröristler tarafından Erciş Belediyesi önüne bırakılan bomba yüklü kamyon, düzenekler etkisiz hale getirildikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildı. Parmak izi çalışması yapılan ve daha önce 2.5 ton olduğu açıklanan patlayıcının da yaklaşık 4 ton olduğu belirtildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

TUNCELİ'DE DE BOMBALI TUZAK


Tunceli’nin Nazımiye İlçesi Günlüce Köyü yolunda da yola tuzaklanmış bomba bulundu. Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, “4. Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığınca müşterek olarak yapılan çalışmalar neticesinde; Bölücü Terör Örgütü tarafından askeri birliklerin geçişi sırasında patlatılmak üzere Nazımiye İlçesi Günlüce Köyü yakınlarında karayolunda menfeze tuzaklanmış halde 350 kilogramlık el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştirildiği tespit edilmiş ve tespit edilen EYP Cumhuriyet Savcısının talimatıyla kontrollü bir şekilde imha edilmiştir. Teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir” denildi.