Güzelsu mahallesindeki Jandarma Karakoluna PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası 3 asker ile 5 sivil vatandaş yaralandı.

ÖNCE KARAKOLA SALDIRDILAR SONRA VATANDAŞLARI TARADILAR


Saldırıda 3 asker hafif yaralanırken, kaçan PKK mensuplarının vatandaşlara ait araçları gasp etmek istedi. PKK'lılara karşı çıkan vatandaşların bulunduğu bir iş yerinin taraması sonucu 1'i ağır 5 sivil vatandaş yaralandı. Yaralı vatandaşlardan Nihat Peker Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hatanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer iki vatandaşın ise durumlarının iyi olduğu ve hayati tehliklerinin bulunmadığı öğrenildi. Görgü tanıkları ise 2 PKK mensubunun saldırı sonrasında uzun namlulu silahlarla çarşıya geldiklerini ve esnafın araçlarını gasp etmek istediklerini karşı çıkan esnafın bulunduğu dükkanı ise rastgele taradıklarını sonrasında ise başka bir esnafa ait bir aracı alarak olay yerinden kaçtıklarını ifade ettiler.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI


Hafif yaralanan askerlerin Van Askeri Hastanesi'ndeki tedavilerinin devam ettiği ve bölgede kaçan teröristlere yönelik operasyon başlatıldığı bildirildi. İHA