TBMM'deki grup toplantısında Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği iddia edilen CHP'ye, "seyircisiz toplantı" cezası gündeme geldi. Olay, Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti dönüşünde uçağına aldığı yandaş Yeni Şafak Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül'le sohbetinde yaşandı. Karagül, sohbeti yazarken, Erdoğan'ın kendisine hakaret edildiğini iddia ettiği CHP grup toplantısına tepkisini yazdı.

Kendisinin Başbakan olduğu dönemde bol sloganlı grup toplantıları düzenleyen, hatta TBMM grup toplantı salonunda slogan atan AKP'lilere yanıt bile veren Erdoğan, CHP'nin toplantılarında ise seyircilerin "alkış dahi yapamayacağını" söyledi.

Erdoğan aynen şöyle dedi; "İzleyici alınır ama izleyici alkış dahi yapamaz. Ama bahsettiğimiz hadisede bambaşka bir durum var. Mesela AK Parti'liler de slogan falan atıyorlar ama onlarda öyle küfür falan göremezsiniz. Bunlarınki çok farklı. Geçen arkadaşlarla bu konuyu konuşuyoruz. Biri çok güzel bir şey söyledi: Futbol Federasyonu'nun seyircisiz maç türünden cezalarına atıfta bulundu"

Bunun üzerine, yandaş gazeteci hemen "akıl verdi" ve "Seyircisiz oturum cezası verilmesi lazım" dedi. Bu öneriyi hemen benimseyen Erdoğan da şöyle konuştu; "Tabii ki, gerekirse o tür cezalar verilebilmeli. Bu tür hadiseler de gösteriyor ki parlamentonun iç tüzüğünün kesinlikle değişmesi lazım. Yani bu iç tüzükle bu parlamentoyu çalıştırmak çok zor."

CHP'DEN JET YANIT GELDİ ÖZGÜR ÖZEL;"100 BİN KİŞİYLE GRUP TOPLANTISI YAPARIZ..."

Erdoğan'ın CHP grubunun "ceza olarak" seyircisiz yapılması sözlerine, CHP'den de jet yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Hodri meydan, CHP’nin grup toplantısının seyircisiz yapılması demek o grup toplantısının bu salonda bin kişiyle değil, bir meydanda yüzbin kişiyle yapılması demektir, hodri meydan, yüz bin kişiyle grup toplantısı yaparız, ilgiyle de takip eder kendisi” dedi.