Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok ve Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, Erdoğan ve Yıldırım'ı uğurlamak için bekleyen askerlerle alay etti.

Altınok ve Tayiz, askerlere selam vermek için belirlenen noktada sırayla durarak fotoğraf çektirip Instagram'dan paylaştılar. Melih Altınok'un 'Nassın asker- Sana ne!' notuyla paylaştığı fotoğraf sosyal medyada kısa sürede büyük tepki çekti. İki ismin daha sonra paylaştıkları fotoğrafları kaldırdığı görüldü.

KURTULUŞ TAYİZ KİMDİR?

Akşam gazetesi yazarı olan Kurtuluş Tayiz, 1991-2004 yılları arasında 13 yıl boyunca PKK'lı olduğu için hapis yattı.

İşte o fotoğraflar

MELİH-ALTINOK

KURTULUŞ-TAYİZ

ALTINOK'TAN AÇIKLAMA



Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Diyarbakır'a yaptığı ziyarete katılan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, tören kıtası ile dalga geçen ve büyük tepki çeken fotoğraf ile ilgili açıklama yaptı.

İşte Melih Altınok'un yazısının ilgili bölümü:

"Uçağa binmek üzere limana çıktığımızda Cumhurbaşkanı'nı karşılamak üzere "rahat pozisyonunda" bekleyen selam mangasını gördük. Selamlaştık. Ardından askerlerin biraz ötesinde bir fotoğraf çektirdim. Bu esnada askerler yaptığım mizansenin tam olması için beni önlerinde serili halının üzerindeki daireye davet ettiler. Yaklaştım ve bir poz daha çektik.

ÖZÜR DİLEDİM



Bilen biliyor işte. Yine de resmi instagram'dan sildim. Çünkü çarpıtmalarla iyi niyetleri istismar edilen sokaktaki vatandaşın hassasiyetini anlıyorum. Zaten onlardan da niyetim kötü olmadığı halde özür diledim, diliyorum da. Çünkü bizi canları pahasına koruyan askerimize, polisimize içimde saygıdan ve sevgiden başka hiçbir şey yok."