FETÖ’cülerin darbe girişimine ilişkin soruşturmada bir asker daha itirafçı oldu. 15 Temmuz’da Kara Harp Okulu’ndan Genelkurmay’a helikopterle asker taşıyan Güvercinlik Hava Üssü’nde görevli Pilot Binbaşı Deniz Aldemir, FETÖ’cü olduğunu itiraf ettiği ifadesinde şöyle dedi:

GENELKURMAY’A SALDIRI OLACAK

2016 Mayıs içerisinde görev yaptığım Güvercinlik Üssü’nde Yarbay Mehmet Şahin, Yarbay Halil Gül ve Yarbay Özcan Karacan isimli komutanlar konuşmalarında Güvercinlik ve Genelkurmay’a saldırı olacağını ve bizim görevimizin de hava araçları olan helikopterleri güvenli bir şekilde Akıncı Üssü’ne götüreceğimizi söylüyordu. Bu konuşmalara şahit oldum.

GÜVERCİNLİK ÜSSÜ’NE HELİKOPTER


Emir üzerine Sikorsky, Cougar, Kobra ve Atak tipi saldırı helikopterini, ana jet üssüne götürdük. Yarbay Gül, Yarbay Karacan ve Yarbay Şahin bizlere Genelkurmay’a saldırı olduğunu, bir saldırının da Güvercinlik Üssü’ne yapılacağını söyleyerek, bu helikopterleri Akıncı Hava Üssü’ne götürmemizi emrettiler.

İLGİLİ HABERFT: Deliller darbe girişiminin arkasında Gülencilerin olduğunu gösteriyorFT: Deliller darbe girişiminin arkasında Gülencilerin olduğunu gösteriyor

TANKLARI GÖRÜNCE ANLADIM


Akıncı Üssü’nde Yarbay Uğur Kapan 3 helikopterle harp okulundan personeli alarak Genelkurmay’a indirmemizi emretti. Harp okuluna gittik, askeri personeli aldık, Genelkurmaya indirdik. Aldığımız personel harp okulu öğrencileri idi ve piyade silahları ile silahlandırılmıştı. Yarbay Gül tekrar harp okulundan personel getirmemizi istedi. Bu esnada bir savaş uçağının geçtiğini, Genelkurmay’ın içerisinde tankların ve zırhlı araçların olduğunu gördüm ve bunun bir askeri darbe olduğuna kanaat getirdim. Bunun üzerine Halil Gül’ün verdiği emre uymayarak kullandığım Cougar’ı Güvercinlik Hava Üssü’ne indirdim.

DİNİ DUYGULARIMIZI KULLANDILAR


Ben Anadolu çocuğuyum, normal olarak dini duygularım ile büyüdüm. Kendi çabalarım ile Kuleli Askeri Lisesi’ni kazandım, bu sınavı kazandıktan sonra benimle yakından ilgilenmeye başladılar. Daha sonra cemaat abileri ile görüşmelerim devam etti. FETÖ yapısındaki insanlar bizim bu duygularımızı kullandılar. Bu yaşadıklarımdan sonra Gülenci gruba duyduğum sempatiden dolayı kendimden utanıyorum. FETÖ ve darbeciler tarafından zorla kullanıldığım için çok pişmanım.

İLGİLİ HABERFETÖ ikinci bir darbe girişimine hazırlanıyorFETÖ ikinci bir darbe girişimine hazırlanıyor