Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun alkış eleştirisine yanıt verdi. "Danıştay Başkanı'mızın sevincine ortak olmayı bu derece saptırmayı anlamakta zorluk çekmekteyim" diyen Cirit, "Resmi gezi ve programlarda devletimizi temsil edenlerle birlikte olmak son decere doğal karşılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: GÖREVİ BIRAKMALARI LAZIM

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantının ardından konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yargı mensuplarının yürütme organıyla birlikte görüntü vermelerinin, alkışlamalarının hiçbir demokraside, yargı dünyasında kabul edilemeyeceğini belirterek, "Kendileri alkışlayabilirler elbette. Kendilerini, iktidar partisine yakın da görebilirler ama cübbelerini çıkarmaları lazım, o görevi bırakmaları lazım" demişti.

İŞTE YARGITAY BAŞKANI CİRİT'İN AÇIKLAMASI

Son günlerde bir kısım yazılı ve görsel basında yer alan haber ve yorumlarda, şahsımla ilgili gerçek dışı iddialarda bulunulması üzüntü ile karşılanmış olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bilinmelidir ki, yapılan asılsız ve gazetecilik etik ilkeleriyle bağdaşmayan haber ve yorumlar şahsımdan çok devletimizin üç temel organından biri olan Yargı Kurumunu yıpratmaktadır.

Asılsız haberlerde bahse konu edilen gezilere ve toplantılara katılmam, resmi kurum ve kişiler tarafından, temsil ettiğim makam nedeniyle Devlet Protokolünün gereği olarak şahsıma yapılan davetlere icabet etmekten ibaret olup, bu gezi ve toplantılara yönelik yapılan haber ve yorumlar insani ve vicdani olmaktan uzaktır.

Bu resmi gezi ve programlarda devletimizi ve milletimizi temsil edenlerle birlikte olmak son derece doğal karşılanmalıdır.

Bu gezi ve programlarda gurur ve onurla temsil ettiğim Yargıtay'a zarar verici herhangi bir hareketin olması da söz konusu değildir. Kırşehir'li olan Danıştay Başkanımızın çok arzu ettiği kız yurdu müjdesinin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından verilmesinde Danıştay Başkanımızın sevincine ortak olmayı bu derece saptırmayı anlamakta zorluk çekmekteyim.

Kurumumuzu yıpratma ve kamuoyunda algı oluşturma amacını güden bu neviden haber ve yorumların devam etmesi halinde Yargının saygınlığını korumak amacıyla gereken yasal yollara başvuracağımı tüm kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunar, asılsız haberlerin takdirini kadirşinas halkımızın yüksek öngörüsüne bıraktığımı belirtmek isterim.