Uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele eden ve önceki gün hayatını kaybeden ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk son yolculuğuna uğurlandı. Öztürk'ün cenazesi Karacaahmet Şakirin Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'nda götürüldü.

FOTO: Mustafa KIZGINYÜREK FOTO: Mustafa KIZGINYÜREK


 

Önceki gün doğum gününde, 65 yaşında hayatını kaybeden eski milletvekili ve ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu Şakirin Camii'ne getirildi. Yakınları ve sevenlerinin erken saatlerde doldurmaya başladığı cami avlusunda oğulları Cüneyt, Mustafa Tahir, Ali Nuri ile kızı Saniye Öztürk taziyeleri kabul etti. Sevenleri, Öztürk'ün tabutu başında dualar etti.

FOTO: Mustafa KIZGINYÜREK FOTO: Mustafa KIZGINYÜREK


kızıveoglu FOTO: Mustafa KIZGINYÜREK- Kızı ve oğlu


Oğlu Cüneyt Öztürk yaptığı basın mensuplarına yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

"ALLAH DOĞDUĞU GÜNDE KENDİSİNİ YANINA ALDI"


Öztürk, "Ülkemizin çok değerli bir evladı hayata gözlerini yumdu. Hepimiz çok üzgünüz. Son 3-4 ayını hastanede ve evde tedavi altında geçirdi. Yanımızdaydı, elimizin altındaydı. Çok güzel bir vefatı oldu. Tabi vefatların hiçbiri güzel değildir. Ama şekil olarak bizleri üzmedi, kendini yormadı. Allah doğduğu günde kendisini yanına aldı. Hepimizin, vatanımızın, Türk-İslam aleminin başı sağ olsun" diye konuştu.

Yaşar Nuri Öztürk'ün cenazesi Kanlıca'daki aile kabristanlığına defnedildi.

FOTO: Mustafa KIZGINYÜREK- Saba Tümer de cenazeye katıldı. FOTO: Mustafa KIZGINYÜREK- Saba Tümer de cenazeye katıldı.

"SON YOLCUĞUNDA BİLE DUYMAK İSTEMİYORSUNUZ"


Yaşar Hoca'yı son yolculuğuna uğurlamak için cami avlusunu, bahçesini hatta çevredeki yolları bile dolduran sevenleri, cenaze namazı öncesinde naaşın başında konuşma yapan imamı duyamayınca kısa süreli alkışlı protestoda bulundu. Ses sisteminin çalıştırılmamasına tepki gösterenlerden, "Hoca'yı son yolculuğunda bile duymak istemiyorsunuz" sesleri yükseldi.

İLGİLİ HABERProf. Dr. Yaşar Nuri Öztürk kimdir?Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk kimdir?